Detta tycker folket är de viktigaste frågorna

En färsk opinionsundersökning visar vilka frågor det är som det svenska folket tycker är viktigast. Och det är inte klimat- och miljöfrågor och det är inte jämställdhetsfrågor. Istället är det trygghet, invandring och sjukvård som är högprioriterat.

En färsk opinionsmätning från DN/Ipsos visar att allt färre svenskar tycker att klimat- och miljöfrågor är den viktigaste frågan i svensk politik. Istället är det frågor som är förknippat med trygghet som toppar mättningen.

Mätningen är utförd i augusti och de tillfrågade har fått prioritera vilka frågor de tycker är de viktigaste just nu. Den frågan som svenskarna identifierar som viktigast är Brottslighet/lag och ordning.

På andraplats kommer frågan om Integration/invandring, en plats som delar frågan om Sjukvården samt frågan om Skola och utbildning.

Mätningen visar även att intresset för Miljö/klimat, energi, och kärnkraft går från att ha varit den viktigaste frågan i mars månad till att i augusti hamna på plats fem.

Grafik: DN
Grafik: DN

Politiska bedömare tror detta gynnar Sverigedemokraterna

En av de viktigare anledningarna till att våldet ökat kraftigt i Sverige beror på en stor invandring. Anledningen till att invandringen varit hög är i sin tur för att tidigare regeringar, både borgerliga och socialistiska, i princip haft öppna gränser till Sverige.

Resultaten visar tydligt en mentalitetsskillnad hos folket som till en mycket större grad än tidigare identifierat Sveriges omfattande problem. Detta är något som politiska bedömare tror kommer att gynna Sverigedemokraterna (SD).

Eftersom samtliga riksdagspartier, förutom SD, varit en avgörande del i utvecklingen som lett fram till dagens situation kommer väljarna i högre grad vända sig till de partier som inte varit med och fattat besluten. I synnerhet kommer detta att gynna SD men även partier utanför riksdagen som Alternativ för Sverige (AfS).

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Eländet har pågått i 40 år….
    Trots detta fick NyD bara 6,7 % i valet 1991 . Uselt må jag säga.
    Jag är oerhört besviken på svenska väljare.
    Längre tillbaka fanns det väl bara makarna Oredssons Riksparti som alternativ för den som ville proteströsta , och jag kan förstå att många tyckte NRP var lite väl magstarkt.
    Men NyD trodde jag skulle få åtminstone 25 % inbillade jag mig. Men icke !! 🤨

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter