Dokumentär av Jonas Nilsson har passerat en miljon visningar

Dokumentärfilmaren Jonas Nilsson har lyckats få stor spridning på en av sina dokumentärfilmer, som skildrar den allvarliga situationen för de vita i Sydafrika. För Frihetsnytt berättar Nilsson om framgången och vad detta innebär för det fortsatta arbetet.

För första gången under de fem år som mediebolaget Palaestra Media har funnits, har man nu passerat en miljon visningar på en av sina dokumentärer, meddelar dess företrädare, Jonas Nilsson. Det rör sig om en kort film som rör Plaasmoorde-monumentet i Sydafrika, där kors har rests för de vita som mördats i brutala farmattacker, utförda av svarta gärningsmän.

Det var när den sydafrikanske ägaren av X (tidigare Twitter), Elon Musk, uppmärksammade den allvarliga situationen för de vita farmarna i Sydafrika, som Nilsson lade upp ett inlägg där han informerade om filmen. Tack vare att han lade upp den i det uppmärksammade flödet var det flera andra som fick upp ögonen för filmen och valde att dela den vidare.

Bland annat var det användaren the_typical_liberal som lade upp det på sitt instagramkonto och därmed öppnade upp för en ännu större spridning.

Ger ännu större motivation att fortsätta arbeta

Jonas Nilsson. Foto: Jonas Nilsson
Jonas Nilsson. Foto: Jonas Nilsson

Frihetsnytt har kontakt Nilsson med anledning av denna framgång.

Hur gick det till för er att nå över en miljon visningar?

– Svaret på detta är ganska intressant. Jag delade ursprungligen vår dokumentär som ett svar på en tweet från Elon Musk till Cyril Ramaphosa angående uppviglingen till folkmord. Bara från det svaret fick vi omkring 60 000 visningar. En av de personer som såg vår dokumentär var en användare med en stor följarskara på Instagram – 2,7 miljoner följare för att vara exakt. Han frågade om han kunde återpublicera dokumentären på sin Instagram, och efter hans återpublicering sköt visningssiffrorna i höjden. Just nu har den återpubliceringen ensam nått 1,4 miljoner visningar.

Är det mest personer utanför Sverige som har sett den?

Det verkar så, särskilt med tanke på den enorma uppmärksamheten den fick på Instagram från ett amerikanskt konto och Elon Musks internationella publik på Twitter.

Har Elon Musk uttalat sig om, eller kommenterat filmen?

Till mitt nuvarande kunnande har Elon Musk inte direkt kommenterat eller uttalat sig om dokumentären. Dock var hans tweet anledningen till att jag delade den från början.

Hur kommer detta att påverka Palaestra medias fortsatta arbete?

Detta är definitivt en stor framgång för oss på Palaestra Media. Att nå ut till en så stor publik och sprida medvetenhet kring ett så viktigt ämne ger oss ännu större motivation att fortsätta vårt arbete. Det bevisar också värdet av att ha kvalitetsinnehåll som folk vill dela och sprida.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter