Drömmen om det goda samhället – Del 3: Ivar Kreuger och 9/11

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

I del 3 av sin artikelserie om vad som utgör det goda samhället och vad som hotar det, går Johan Nordquist igenom krafterna bakom Kreugerkraschen, händelserna 9/11 2001 och mordet på John F. Kennedy.

Läs även del 1 och del 2.

För svenskt vidkommande är det intressant att notera att en av slutsatserna av Boris Michael Brennans bok, The Billion Dollar Murder, är att mordet på Ivar Kreuger var viktigt för att få tillstånd de nationalistiska krafterna (Hitler) att komma till makten.

Drömmen om ett världskrig

Kreuger, som kring 1930 var världens mäktigaste finansiella organisation, större än till och med J.P Morgan, hade räddat Frankrike undan Kommunism 1927 genom ett lån på 75 millioner dollar och var nu på väg att rädda Tyskland undan kaos med ett lån på 125 millioner dollar. Men de skulle ju spräcka planerna på Illuminatikultens andra världskrig. Därför måste han elimineras, är en av slutsatserna i boken, som är mycket noga dokumenterad, till skillnad från många propaganda alster.

Hade Ivar Kreuger fått leva hade andra världskriget sannolikt aldrig inträffat. Att han var ett hot mot Illuminatis planer var uppenbart. Han var en unikt ärlig person och oerhört respekterad i hela världen. De mord, karaktärsmord och plundring han och hans företag utsattes för är helt groteskt. Hans företag var inte alls på obestånd, allt påhittat för att kunna plundra hans företag och svartmåla honom som bedragare.

Jag vill påstå att han var den största och mest betydelsefulla svensken under hela 1900-talet. Det är en vidrig skamfläck för Sverige som vittnar om vidsträckt korruption i hela den politiska-, juridiska-, företags- och medie- eliten, som lät detta ske.

Ingenting händer av en slump

Franklin D. Roosevelt. Foto: Wikipedia/ FDR Presidential Library & Museum
Franklin D. Roosevelt. Foto: Wikipedia/ FDR Presidential Library & Museum

Tänkvärt är vad Franklin D. Roosevelt sade: ”Inom politiken händer ingenting av en slump, om det händer, kan du ge dig på att det var planerat att hända så”.

Eller som Dennis Healy, tidigare Brittisk försvars- och finansminister, sade;

”Världshändelser inträffar inte av en händelse eller slump. De åstadkommes vare sig det rör nationella frågor eller handelsfrågor, de flesta är iscensatta och kontrollerade av dem som håller i plånboken”.

I och med att man 1913 lyckades skapa en privat centralbank i USA, Federal Reserve, hade Illuminati nu kontrollen över USA och kunde därmed dra igång Första Världskriget som hade förberetts av Round Table Group, där bekämpande av de tyska, ryska, ottomanska och österrikisk-ungerska rikena var målet samt skapa förutsättningarna för bildandet av staten Israel och en framtida världs Regering, Nationernas Förbund.

Balfourdeklarationen – kohandel under brinnande krig

När Tyskland var på väg att vinna 1916 och erbjöd britterna fred på generösa villkor övertalade The Round Table Group britterna att fortsätta. Detta genom att lova att få med USA på britternas sida i kriget, under förutsättning att de lovade hjälpa till att skapa staten Israel vilket dokumenterades i Balfourdeklarationen.

Arthur James Balfour, den brittiske utrikesministern som tog fram Balfourdeklarationen. Foto: Wikipedia/ George Charles Beresford
Arthur James Balfour, den brittiske utrikesministern som tog fram Balfourdeklarationen. Foto: Wikipedia/ George Charles Beresford

Woodrow Wilson, USAs president 1913-1921 kunde konstatera i ett berömt citat:

”Jag är en djupt olycklig man. Jag har ofrivilligt förstört mitt land. En stor industriell nation är kontrollerad av dess kreditsystem. Vårt kreditsystem är koncentrerat. Nationens tillväxt och alla våra aktiviteter är därför i händerna på ett fåtal män. Vi har blivit ett av de värst styrda, en av de mest komplett kontrollerade och dominerade Regeringar i den civiliserade världen – inte längre en regering av egen vilja, inte längre en regering av övertygelse eller av väljarnas majoritet, utan en regering som styrs av åsikter och olaga tvång av en liten grupp av dominanta män”.

Carool Quigley, professor på Georgetown Universitetet och Bill Clintons ”mentor” skriver i sin bok Tragedy and Hope;

”Ledarna för den finansiella kapitalismen hade en långtgående plan, ingenting mindre än att skapa ett världsvitt system av finansiell kontroll i privata händer som kunde dominera det politiska systemet i varje land och ekonomin i världen som helhet. Deras hemlighet är att de från regeringar, monarker och republiker, har annekterat, lagt beslag på, makten över att skapa hela världens pengar”.

Detta då världens alla centralbanker är privat kontrollerade, med ytterst få undantag. Här bekräftar han att det fanns en plan, med andra ord en konspiration, att ta över världen genom att ’köpa’ politiker och då man har kontroll över media avslöjas det inte.

9/11 – öppningen för anfallskrig

Med de orden ringande i öronen, låt oss gå till en annan illuster samling, Project for the New Amercan Century (PNAC) och se vad de hade för planer. Grundarna var Robert Kagan, gift med Viktoria Nuland, och William Kristol.

Den kom att bestå av ett antal neokonservativa herrar så som Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, Richard Perle, John Bolton, James Woolsey och Robert Zoellick med flera. Dessa fick alla inflytelserika positioner i USA’s regering under galjonsfiguren George Bush och kunde helt dominera administrationen, pentagon, CIA med mera.

Krav på regimförändringar i sju länder

De skrev i ett öppet brev till president Clinton 1998 och förespråkade att ”avlägsna Saddam Husseins regim från makten”. De ville ha ett mer självsäkert och bestämt agerande från USA’s sida i Mellanöstern, inkluderande militärt våld om nödvändigt för att störta Hussein.

Iraks avsatte ledare Saddam Hussein under rättegången mot honom. Foto: Wikipedia/ okänd
Iraks avsatte ledare Saddam Hussein under rättegången mot honom. Foto: Wikipedia/ okänd

I en lång rapport år 2000 förespråkar de att det behövs ”regimförändringar” i sju länder i mellanöstern: Irak, Syrien, Libanon, Libyen, Somalia, Sudan och Iran, men att detta skulle ta lång tid såvida ”det inte hände något katastrofalt med en katalyserande effekt, likt ett nytt Pearl Harbor”.

De behövde vänta mindre än ett år på att 9/11 inträffade. Denna ”katalyserande effekt” gav dem en ursäkt att starta alla krigen i Mellanöstern precis som de planerat. De som fortfarande hävdar att 9/11 var ett ”terrordåd” av Usama Bin Laden och al-Qaida kan ju försöka förklara hur en 47 vånings byggnad (Byggnad 7) kan rasa samman i fritt fall, precis som när de spränger gamla hotell i Las Vegas genom ”Controlled demolition”.

Den hade ju inte träffats av något flygplan, de brann en del kontorsmöbler på några våningar upp, men ingenting kan förklara byggnadens ras utom att det var en ”controlled demolition”, som då måste ha planerats flera veckor i förväg med tillgång till hela byggnaden.

Alltså inte något terrordåd av al-Qaida! Det finns hur många omständigheter som helst som visar på att detta inte var ett terrordåd. Var tog Jetmotorerna på det ’flygplan’ som säges ha kört in i Pentagon vägen, jetmotorer förintas bara inte! Var det inte i själva verket en kryssningsmisil? Fråga alla organisationer för ’sanning om 9/11’ som finns, Arkitekter, Ingenjörer, Piloter, Brandmän etc. Hur allt detta var organiserat in i minsta detalj av sittande administration framgår på ett väldigt tydligt sätt av David Ickes bok: The Trigger.

Att 9/11 fortfarande i mainstreammedia kategoriseras som ett ’terroristdåd’ är för mig helt obegripligt och vittnar om en sanslös okunnighet, korruption eller naivitet av de som uttalar sig i frågan och de bevisar bara Joseph Goebbels bevingade ord; ”Om du upprepar en lögn tillräckligt ofta, kommer folk att tro på den, och du kommer till och med själv tro på den” vid ett annat tillfälle konstaterade han att ”en lögn uttalad en gång förblir en lögn, men en lögn uttalad tusen gånger blir en sanning”. Det är tyvärr precis i den världen vi lever i.

Syndabocken – blodsoffret

Muammar Gaddafi. Foto: Wikipedia/ U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Jesse B. Awalt
Muammar Gaddafi. Foto: Wikipedia/ U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Jesse B. Awalt

Ett annat väldigt gemensamt fenomen i alla omvälvande händelser är att du måste identifiera en syndabock att lägga skulden på. Se på morden av Abraham Lincoln, John F Kennedy, Robert Kennedy, Martin Luther King Jr och vår egen Olof Palme och Anna Lind som alla lastas på en ensam galning, när det i en närmare granskning alltid bär tydliga tecken på Illuminatis planering, ibland genom hjärntvättade och manipulerade gärningsmän, men alltid genom en omsorgsfull mörkläggningsplan ivrigt påhejad av en enad mainstreammedia.

Ett liknande fenomen är att totalt demonisera dem Kulten vill störta, som ett sätt att förbereda och ursäkta deras krig och omstörtande verksamhet. På senare tid är Saddam Hussein, Muammar Gaddafi, Bashar al-Assad och Vladimir Putin väldigt tydliga exempel på detta, allt för att inför de manipulerade massorna kunna rättfärdiga sina handlingar typ: ”de är ju onda, vi är goda så vi måste störta och döda dem”.

22 november 1963 – samhällets förberedelse på ett presidentmord

När det nu är 60 år sedan John F. Kennedy mördades och flera i MSM fortfarande håller fast vid att det var Lee Harvey Oswald, kan det vara intressant att höra vad Lyndon B. Johnson, (Kennedys vicepresident som sen blev president) sade till sin talskrivare och vän Leo Janos publicerad i Juli numret av The Atlantic 1973; ”Jag har aldrig trott att Oswald agerade ensam, även om jag kan acceptera att han tryckte på avtryckaren”…. ”vi har bedrivit ett Bolag i Mord”.

Lee Harvey Oswald mördades lägligt innan rättegången. Den nye mördaren, Jack "Ruby" Rubenstein", avled under hemlighetsfulla former i fängelset. Foto: Wikipedia/ Robert H. Jackson
Lee Harvey Oswald mördades lägligt innan rättegången. Den nye mördaren, Jack ”Ruby” Rubenstein”, avled under hemlighetsfulla former i fängelset. Foto: Wikipedia/ Robert H. Jackson

Att en artikel om detaljer om mordet och Oswalds bakgrund trycktes av en tidning i Christchurch i Nya Zeeland innan ens Oswald var anklagad i Dallas berättar Överste Fletcher Prouty, Chef för specialoperationer under USA’s överbefälhavaren, om (han gestaltas som MR X i Oliver Stones film JFK om Kennedymordet).

Han var i Christchurch och i morgontidningen den 23 november 1963 fanns redan artiklarna om mordet, detta är i USA den 22, samma dag som mordet skedde. Kan du få ett tydligare bevis på att allt var förberett och planerat? Att det i själva verket var en statskupp i det fördolda som förändrade världen i enlighet med Illuminatis  agenda om krig (Vietnamkriget) och en Ny Världsordning, framgår klart om man vågar se sambanden och ställa de obekväma frågorna.

Skribent: Johan Nordquist

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter