Elon Musk lovar avslöja EU:s censurkrav

EU:s censurregler träder snart i kraft och i princip alla sociala medier har gått med på kraven förutom en – Twitter. Nu lovar Elon Musk att avslöja samtliga censurkrav som Twitter får från EU.

EU är i full fart med att lansera sin nya plattform där man säger sig vilja motverka desinformation från Ryssland och Kina. European External Action Service (EEAS) kommer att försöka spåra desinformationen och se till att EU:s 27 medlemsländer samverkar för att motverka desinformationen.

Men det är inte bara medlemsländerna som ska ingå i EU:s jakt på desinformation. I princip alla stora sociala medier och liknande plattformar har gått med på att vara en del av EU:s planer. Men det finns en plattform som skiljer sig, nämligen Twitter.

Twitter har lämnat censursystemet

Frihetsnytt kunde rapportera redan under förra vecka hur Twitter inte tänker gå med på EU:s censuriver. Elon Musk beslutade nämligen att lämna det ”frivilliga” censursystemet och genast hotade EU med repressalier om inte Twitter föll tillbaka in i ledet.

EU-kommissionären Thierry Breton skrev, ironiskt nog, på Twitter att ”du kan springa men du kan inte gömma dig” när beslutat att lämna deras ”frivilliga” censursystem blev offentligt.

Elon Musk lovar publicera alla censurkrav

När det frivilliga censursystemet nu ska bli en obligatorisk lag lovar Elon Musk att publicera samtliga censurkrav de motar från EU rapporterar The European Conservative.

– Vi kommer att publicera alla statliga censurförfrågningar och om vi efterlevde dem eller inte, skrev Musk.

Innan Musk tog över Twitter hade plattformen knappt 50 000 censurförfrågningar under andra hälften av 2021. Av dessa valde Twitter att censurera drygt hälften.

Tilltaget från Musk sida är mycket intressant eftersom att EU:s strategi om vad de anser är desinformation och skadligt innehåll kommer bli offentligt för allmänheten. Tidigare har det varit undangömt vad som censurerats men det Twitter gör nu avslöjar deras strategi och även om censuren går igenom får folket en uppfattning om vilken information som finanseliten inte vill att de ska se.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter