Enorm brand i Köpenhamn – ”kulturarv står i lågor”

En stor brand rasar i Köpenhamn och stora delar av det historiska börshuset slår i lågor. ”400 år av danskt kulturarv står i lågor”, säger kulturministern.

Mitt i centrala Köpenhamn ligger det historiska börshuset som funnits på platsen i nästan 400 år. Klockan 07:36 på tisdagsmorgonen fick polisen larm om att huset stod i brand.

Bland annat har den ikoniska spiran kollapsat. Byggnaden beskrivs som Danmarks ”Notre Dame” och har ett stort kulturhistoriskt värde.

”Skrämmande bilder från Børsen i morse. 400 år av danskt kulturarv står i lågor”, skriver Danmarks kulturminister Jakob Engel-Schmidt X.

Lokalborna försöker rädda arvet

Enligt tidningen Ekstrabladet har ”galna scener” utspelat sig på platsen när människor boendet i området försökte att rädda objekt från att förstöras i branden.

– Ett hav av människor försöker rädda de ikoniska och värdefulla artefakter som normalt finns inne i Börsen. Bland annat kan du se flera personer som bär ut en enorm målning, skriver Ekstrabladet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter