Ett av Sverigedemokraternas toppnamn kan petas

En av Sverigedemokraternas tyngsta företrädare kan vara på väg bort från partistyrelsen, enligt uppgift. Under året har han vid flera tillfällen riktat skarp kritik mot den politiska korrektheten.

Under 2023 har flera ledande politiker från Sverigedemokraterna (SD) varit ovanligt uttalade i sina åsikter om det rådande systemet. Justitieutskottets ordförande, Richard Jomshof, har varit stenhård i sin princip att koranbränningar ska vara tillåtna. Björn Söder har kritiserat pride-rörelsen, medan Mattias Karlsson talar om folkutbytet.

Det har lett till en aggressiv stämning från andra partier, som krävt att dessa ska rensas bort från sina poster.

Nu verkar det som att en av de ovan nämnda personerna kommer att petas ur partistyrelsen.

Kan försvinna efter flera år

Enligt uppgift till Svenska Dagbladet (SvD) ska Björn Söder inte finnas med på valberedningens förslag på partistyrelse. Denna styrelse kommer det att beslutas om på partiets landsdagar den 23-26 november. Vad det skulle kunna bero på är oklart, men Frihetsnytt kunde under sommaren rapportera att det diskuterats inom partiet att belägga Söder med ”Twitterförbud”.

Söder kommenterar uppgifterna till SvD med att han inte har hört något om det, men inte skulle ha något emot att träda tillbaka (efter 22 år i styrelsen) för att istället kunna fokusera på sin familj.

Frihetsnytt har sökt Björn Söder för en kommentar om uppgifterna, men har i nuläget inte fått något svar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter