EU har expanderat kriget i Ukraina

Ungerns utrikesminister menar att EU har hanterat kriget i Ukraina mycket dåligt. Han menar att EU har bidragit till att expandera konflikten istället för isolera den.

I en uppmärksammad intervju med CNBC säger Ungerns utrikesminister, Peter Szijjarto, att EU:s hantering av kriget i Ukraina varit mycket dålig. Konsekvenserna av kriget i Ukraina har varit tydliga för folken i Europa som fått dyrare levnadsomkostnader.

Peter Szijjarto. Foto: Wikipedia/ IAEA Imagebank
Peter Szijjarto. Foto: Wikipedia/ IAEA Imagebank

– Europa har gett ett mycket dåligt svar på kriget i Ukraina. Nu tycks vi tyvärr hamna i en värld som är uppdelad i block igen. Och det är mycket dåligt för oss, säger Szijjarto tll CNBC.

Med block menar ministern öst som består av Ryssland i huvudsak och väst som består av USA, Storbritannien, Tyskland med flera. För de länder som ligger mitt emellan, det vill säga Centraleuropa, är situationen särskilt dålig.

Ministern anser att alla händelser som delar upp öst och väst är skadlig, i synnerhet för Ungern. Istället hade han velat att EU jobbade för att isolera kriget.

– EU borde ha isolerat det här kriget, men i stället har EU globaliserat det, säger han till CNBC och fortsätter:

– En av de globala konsekvenserna av detta är att världen ser ut att delas upp i block igen. Och det är dåligt. För om det inte finns någon kommunikation eller samverkan mellan länder, ger man i princip upp hoppet om fred.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter