Fest i Svenskarnas hus

Detta är en krönika. Det är skribenten som står för åsikterna i texten, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

Det var ju Pride-tåg igår vilket gav möjlighet för glada människor att med affischer och plakat tala om att de hatar SD, samtidigt som ÖB talade om att ”Pride var till för alla åldrar”, en klar känga till Björn Söder som haft fräckheten att tycka att barn inte skall utsättas för vuxnas explicita sexualitet. Nå, även polismakten var ju där så vi kan vara helt lugna att barnen inte utsattes för något opassande.

Samtidigt med Pride firade Det Fria Sverige (DFS) sin Sommarfest i Svenskarnas Hus i Älgarås, och även här vimlade det av barn, – blonda svenska unga i alla åldrar från 0-10 år som gjorde det som ungar skall göra – de lekte, deltog i roliga tävlingar och hoppade omkring i hopptorn som var uppställt på gården. Det var det gamla Sverige som återuppstod – det Sverige som vissa i etablissemanget hatar så till den grad.

Nu var det inte bara barnen som lekte, även vuxna deltog i tävlingar som styrkelyft, säcklöpning och mycket mer. Senare på kvällen uppträdde en rad artister. En som spelade nyckelharpa och flera kända trubadurer.

Lägg sedan till god mat, inspirerande tal av Magnus Söderman och Dan Eriksson. Söderman avslutade sitt anförande med läsa en dikt på det gamla versmåttet fornyrðislag.

”Dådkraft”

I korthet det hela var en succé. Alla närvarande var djupt imponerade. Jag var överväldigad, men blev lite tagen ner på jorden när en festdeltagare stillsamt påpekade att detta ’borde egentligen var något naturligt och självklart’. Och han sammanfattade i de orden vad det egentligen handlar om; att få tillbaka det gamla Sverige, det Sverige som vi ser i gamla journalfilmer, i bilder och på fotografier.

Det är detta som vi skall ta tillbaka, och Magnus Söderman och Dan Eriksson har med detta stordåd, och det är ett stordåd, börjat den långa och mödosamma vägen att återta Sverige. Jag skall inte veckla ut mig i lång panegyrik utan sammanfatta dras insats med ett ord : ’Dådkraft’ .

Slutligen. Om du vill göra en insats kan du bli medlem i Det Fria Sverige. Det blir du enklast genom deras hemsida.

Skribent: Dominic T.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter