FILM: Patrik Engellau – ”Detta händer om Trump vinner valet”

De framförda åsikterna är personliga och representerar personen, inte Frihetsnytt. 
Hos oss får alla åsikter komma fram, även om de är obekväma. Vi står för riktig yttrandefrihet.

I denna intervju talar Tobbe Larsson med Patrik Engellau om vad han tror om 5 stora frågor. Patrik Engellau är en svensk företagare, näringslivsperson och samhällsdebattör. Sitt politiska engagemang började han i ung ålder på vänstersidan där han delade många av 68-vänsterns åsikter. Denna bana övergav han redan på 70-talet när jakten på sunt förnuft började. Engellau är idag verksam som ordförande i tankesmedjan Den Nya Välfärden. Många känner igen Engellau från bloggen Det Goda Samhället där han är chefredaktör och frekvent publicerar artiklar.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

7 KOMMENTARER

 1. Det har väl blivit helt tydligt i samband med Nato-ansökan och militäravtalet med USA att vi har mediadiltatur i Sverige. Det har inte tillåtits någon diskussion om detta, och en del andra frågor, i medierna — inte i tidningarna och inte i SR och SVT. Inte heller har denna åsiktscensur kunnat påtalas på debattsidorna eller i radio och TV. Alla de som bara tar del av mainstream-media har inte märkt avsaknaden av debatt, just därför att ingen debatt tillåtits. Det är uppenbart att medierna (och även politikerna förstås) är centralstyrda. Jag skulle vilja se en djupanalys av hur den här centralstyrningen kan gå till. Och förhållandet är väl detsamma i åtminstone alla Västländer.

 2. Om följande fråga hade ställts:
  Varför åsidosattes demokratin vid anslutningen till Nato och DCA,
  så hade svaret kanske blivit:
  Därför att Eliten (partiledarna, krigsindustriledarna och de stora medierna) inte ville att Natos aggressiva historik skulle komma i fokus. Dvs det gällde att tiga om anfallskrigen USA/Nato hade på sitt samvete, och även frånvaron av sanktioner mot dirigenten.

  Men frågan ställdes tyvärr aldrig.

 3. Bra intervju som vanligt. Du Tobbe är grym på frågor och styra upp det hela.
  Jag personligen håller inte med Patrik i allt. Tycker att han glorifierar USA. De har gjort så mycket illa i världen de kom inte fram. Indianerna t.ex, hela Mellanöstern.
  NATO är ett svek och har inte alls skett demokratiskt, tror till 100% att det är USA:s beslutsfattare som styr , vi får se med DCA-avtalet. Kan vi folket stoppa eller flytta fram det ?? Obs! Vill påpeka att detta är mina privata åsikter och fantastiskt att här får man säga det man tänker och högt i taket. 🙏

 4. Tycker även han Patrik var lite slätstruken när han talade om att de kan vara svårt att få en förändring och få det att fungera. Vet inte om jag missuppfattade.
  Och vad de gäller bondeupproret så säger han att så gör Frankrike lite då och då kastar skit utanför de regerandet. Men detta har väl ingen undgått att det är en jätteprotest i hela EUROPA,
  Och jag vill avsluta med att vi FOLKET tycker i alla fall de flesta att nu f*n har vi fått nog👊 Vi vill se en förändring. Och viktigt att vi enas och går ut på gator och torg , demonstrerar, manifesterar och gör oss hörda. Visa de korrupta ryggradslösa politikerna att de är ena riktiga lögnare. De var allt från mig. Tror inte på våld men lite jävla anamma behövs från oss svenska folket ❤️💚🇸🇪

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter