FILM: Vänsterextremisten Mathias Wåg påstår att det inte finns någon cancelkultur

Vänsterextremisten och AFA-veteranen Mathias Wåg påstår att det inte förekommer någon ”cancelkultur” på universiteten. Detta bemöts av bland annat Tobbe Larsson.

I en kulturartikel i Aftonbladet hävdar den vänsterextreme veteranen Mathias Wåg att det inte finns något problem med så kallad ”cancel culture”1 på universiteten.

Istället hävdar han att detta är ett ”tankevirus” eller en konspirationsteori hos de han pekar ut som ”höger”. Som grund för sitt påstående säger att inget lärosäte anser att det finns något problem med vare sig studenter eller lärare som försöker tysta oliktänkande.

Inga problem om du delar de ”rätta” åsikterna

Denna uppfattning delas inte av Frihetsnytts chefredaktör Victor Eriksson, som har studerat på fyra olika universitet och högskolor: Södertörns högskola, Stockholms universitet, Uppsala universitet och Newcastle University (Storbritannien). Enligt Eriksson märks samma tendenser på samtliga lärosäten.

Det är klart att det inte är något problem för Wåg när de åsikter som dominerar på universiteten stämmer överens med hans ideologi. Jag har pluggat under flera års tid och har sett hur kurslitteratur och inriktningar domineras av marxism, feminism och så kallade ”postkoloniala” teorier, som egentligen går ut på att peka ut vita människor som rasister och förtryckare, säger Eriksson.

Att i en sån miljö ta ställning för nationalism, konservatism eller ifrågasätta varför dessa inriktningar ges så stort utrymme, kommer göra att du stöter dig med läraren och kurskamraterna. Det är allmänt känt hur åsiktsklimatet ser ut på universitet och det är därför många politiska aktivister söker sig dit, för att deras åsikter bekräftas där. De som inte har dessa åsikter drar sig för studier av exakt samma anledning.

  1. Ett amerikanskt uttryck som innebar att avvikande åsikter aktivt tystas ned. I det här fallet ligger fokus på den vänsterextrema politiska korrekthet som kallas ”woke”. []

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

  1. Zåzzarna driver nu lag-förslag om att begränsa opinionsbildare i Sverige, med registreringskrav och annat, Diktaturens kreatur zåzzarna är i panik, de har passerat alla gränser på befolkningsfientlig politik genom att gå globalisterna ärenden före svenska befolkningens bästa.
    Zåzzarna har alltid motverkat befolkningsomröstningar, begränsat dem till rådgivande och dessutom säkerställt att regeringen har beslutsrätten att avgöra oavsett resultat.
    Den ökande åsiktsregistreringen för upp ”skuld genom associering) till en otäck nivå, som innebär
    barnen tystar sina föräldrar för att inte stoppas av SAPO med sitt cancel-system.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter