Förslaget: ingen skärmtid för barn under nattetid

I ett nytt utspel säger Liberalernas partiledare Johan Pehrson att han vill införa barnlås på spel, streamingtjänster och sociala plattformar. Barn ska sova och vila upp sig innan skolan istället för att kolla sina mobiler på kvällarna, anser partiledaren.

Barn som tillbringar allt för mycket tid vid sina mobiler eller plattor riskerar att bli ett folkhälsoproblem, och nu vill Liberalernas partiledare sätta stopp med en ny, radikal åtgärd.

I Sveriges Radio (SR) säger partiledaren att hans parti vill införa ett lås som ska göra det omöjligt för barn att använda exempelvis sociala medier efter klockan 23 på vardagar. Syftet är att barnen ska få en bättre nattsömn.

Enligt SR har liknande förslag redan klubbats igenom i bland annat Frankrike, där det kommer behövas åldersverifiering för att kunna spela spel eller använda streamingtjänster under nattetid.

Exakt hur Liberalerna tänker att det nya förbudet ska gå till rent tekniskt är fortfarande oklart. Till SR säger dock internetforskaren Elza Dunkels att hon anser ett barnlås vara onödigt, bland annat för att det är för enkelt att gå runt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter