Första svensken att nå två miljarder

En av Sveriges populäraste artister de senaste åren, har fått en av sina låtar spekade två miljarder gånger. Det gör honom till den första svensken att passera detta antal, trots att han själv inte längre är med oss.

Tim ”Avicii” Berglings musikaliska arv lever vidare. Under söndagen meddelade den svenska musiktjänsten Spotifys grundare och Vd, Daniel Ek, på X/Twitter att Avicii är den första svenska artist som passerat två miljarder strömningar (antalet gånger en låt har spelats) på plattformen.

Det är låten ”Wake me up” som nu har nått den historiska siffran.

Det är så fantastiskt att se Aviciis inflytande och anmärkningsvärda arbete fortsätta sprida glädje till så många världen över, skriver Ek

Tim Bergling begick självmord 2018, men hade redan under sin levnad skapat en stor och lojal fanbas. Hans unika blandning av elektronisk dansmusik, country och folkmusik, där tempot i hans sång kopplas till just country och irländsk folkmusik, var något som sågs som unikt och stilbildande. Detta har gjort att hans minne och bidrag till musiken lever vidare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter