Frihetsnytt granskar: Solklar koppling mellan invandring och brott

Länge har det talats om att det är en högerextrem konspirationsteori att det skulle finnas en koppling mellan antalet invandrare och brottslighet. Frihetsnytt slår nu sönder detta och kan bevisa att det finns en solklar koppling.

Länge har de folkvalda politikerna förnekat att massinvandringen till Sverige skulle föra något dåligt med sig. Ökningarna av brottslighet, våldtäkter och upplevd otrygghet har man istället förklarat med socioekonomiska faktorer.

Att invandrarna själva skulle vara anledningen till problemet har man länge förnekat bestämt. Än idag finns det politiker som förnekar detta – trots överväldigande bevis för att så är fallet.

Kommunerna med minst brott i Sverige

Frihetsnytt har granskat de kommuner i Sverige som har minst antal brott per 100 000 invånare och funnit att dessa kommuner även har ett lågt antal utrikesfödda som bor i kommunen.

De 10 kommuner i Sverige som har minst antal brott har alla omkring omkring 10 procent invandrare eller färre. Exempelvis har Gagnefs kommun 6,81 procent utrikes födda och den 6:e lägsta siffran antalet brott per 100 000 invånare.

10 kommunerna med minst antal brott per 100 000 invånare
10 kommunerna med minst antal brott per 100 000 invånare

Kommunerna med flest brott i Sverige

När Frihetsnytt granskade de 10 kommuner i Sverige med flest antal brott per 100 000 invånare fann vi att dessa även hade ett stort antal utrikesfödda boendes i kommunen.

De 10 kommuner i Sverige som har flest antal brott har alla omkring omkring 30 procent invandrare eller fler. Exempelvis har Södertälje kommun 43,86 procent utrikes födda och ligger på 7:e plats över flest antal brott per 100 000 invånare.

10 kommunerna med flest antal brott per 100 000 invånare
10 kommunerna med flest antal brott per 100 000 invånare

Värre i verkligheten

Statistiken Frihetsnytt har hämtat datan från Brottsförebyggande rådet (BRÅ) och Statistiska Centralbyrån (SCB).

När det gäller antalet invandrare i Sveriges kommuner har Frihetsnytt endast fått fram datan för de invånare som är utrikesfödda. Vi har inte räknat med andra och tredje generationens invandrare, och inte heller om man har en av föräldrarna som är svenskar.

I Stockholm står det exempelvis att antalet invandrare är 26,23 procent men denna siffra är i verkligheten mycket högre om man räknar in andra och tredje generationens invandrare.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter