Frihetsrörelsen: Utlåtande om gårdagens manifestation

Igår hölls en manifestation för yttrandefrihet på Hötorget i Stockholm. Vi genomförde en väldigt lyckad aktion där vi bland annat hade banderoller och bengaliska eldar med musik och tal. 

Det var redan från start en väldigt hög polisnärvaro i proportion till mängden deltagare i manifestationen. Efter att manifestationen upplöstes ingrep polisen och grep flera av frihetsaktivisterna på plats. 

Under Frihetsrörelsens utveckling har bengaliska eldar varit ett vanligt förekommande redskap för att väcka engagemang och passion hos deltagarna.

Elden är en symbol för den tid vi är inne i men många väljer att blunda för det. Syftet med våra aktioner är att väcka uppseende på sätt som gör det omöjligt för folket att blunda. Det är dags att se angreppet vi är under. Och i eldens tecken manifesterar vi segern åt folket.

Trots att bengaler varit vanligt förekommande under våra demonstrationer, både när vi haft tillstånd och utan, så valde polisen att ingripa igår. Detta har aldrig skett tidigare och inte heller kommunicerats från polisens håll vara ett problem.

Nu är flera frihetsaktivister under utredning av polisen för brott, och förvirring råder varför polisen valt att ta denna väg i ett tidigare väl fungerade samarbete.

Vi kommer aldrig ge upp frihetskampen och vi har bara börjat med något som kommer att pågå så länge det behövs.

Arrangörerna – Frihetsaktivism Sverige (FAS)

Frihetsrörelsen

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter