Gårdsförsäljning kan snart bli verklighet

Företrädare för regeringen meddelar att gårdsförsäljning kan bli verklighet redan 2025. Men det får inte hota Systembolagets monopolställning.

Gårdsförsäljning av alkohol kan bli verklighet i Sverige redan år 2025. Detta skriver socialministern Jakob Forssmed, Johan Hultberg, gruppledare i socialutskottet och Jakob Olofsgård, folkhälsopolitisk talesperson för Liberalerna i en debattartikel på Expressen.

Debattörerna menar att en småskalig försäljning av alkohol vore bra för landsbygden. I de flesta andra europeiska länder är gårdsförsäljning tillåtet och ett godkännande i Sverige vore en naturlig utveckling.

Gårdsförsäljning kommer också vara positivt för besöksnäringen. För den som vill göra sin småskaliga produktion till en destination faller nu den sista pusselbiten på plats: Möjligheten att faktiskt erbjuda besökare en möjlighet att köpa med sig den dryck som man ägnat så många tusentals timmar åt att förfina, skriver debattörerna.

Enligt debattörerna håller regeringen på att ta fram ett nytt lagförslag. Förutsättningen för att det ska vara klart till 2025 är att inga EU-regleringar sätter stopp. En viktig grundsten för lagförslaget är att det inte får hota Systembolagets monopol.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter