Göran Persson har inte släppt euron

Eurofrågan har varit väldigt död sedan det samlade svenska maktetablissemanget förlorade euro-folkomröstningen 2003. Göran Persson, som var en de som förlorade mest av sin prestige, går nu ut och förutsäger att Sverige kommer att anta euron oavsett, och utan folkomröstning.

Tjugo år efter omröstningen, där svenskarna sade nej till euro som valuta, ger nu Sveriges Radio utrymme åt Göran Persson, Sveriges dåvarande socialdemokratiske statsminister, där han förutser att Sverige ska gå med i alla fall, trots omröstningen. Anledningen, säger han, är att EU behövs som motvikt till andra globala krafter, och den motvikten skulle då bli bättre om Sverige gick med i euron.

Dagens situation

Den svenska kronans mycket svåra läge, ett läge som också har varat under lång tid, har öppnat för en ny debatt om euro i Sverige. Finansmannen Christer Gardell är till exempel mycket angelägen om euro i Sverige, och vill ha euron som valfråga eller ämne för folkomröstning före nästa val.

Faktum är dock att tunga bedömare för dagen ger visst hopp om en återhämtning för kronan, vilket Frihetsnytt har rapporterat om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter