Här är de nya miljardavtalen som tecknades med Kiev

Det har nu gått två år sedan kriget i Ukraina inleddes. Därför deltog flera västledare på en årsdagsceremoni i Kiev tillsammans med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, där två nya länder skrev under tioåriga säkerhetsavtal med landet.

Under lördagen stod det klart att ytterligare två länder – Kanada och Italien – tecknar tioåriga bilaterala säkerhetsavtal med Ukraina. På plats i Kiev var Italiens premiärminister Giorgia Meloni och Kanadas ledare Justin Trudeau. Om detta rapporterar bland annat Svenska Dagbladet.

Kanada lovade att skänka betydande summor pengar till Ukraina under 2024 – hela 20 miljarder kronor.

En av tio tror på ukrainsk seger

Enligt Trudeau är Ukraina ”betydligt starkare nu än för två år sedan”, men en undersökning från European Council on Foreign Relations visar att européerna inte är lika övertygade om Ukrainas militära styrka.

Enligt undersökningen tror bara en av tio européer att Ukraina kommer vinna kriget. I Italien vill hela 52 procent att Ukrainas allierade pressar landet till en uppgörelse med Moskva för att få ett slut på kriget.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter