Här är enorma avslöjandet om Epsteins kontakter

Pedofil- och sexbrottshärvan kring Jeffrey Epstein är enorm och har omfattat flera mäktiga personer. Detta har lett till spekulationer om att hans ”självmord” inte var ett självmord, utan ett mord på order av personer som ville säkra hans tystnad. Men nu kommer ett stort antal personer i hans krets ändå att avslöjas.

Under måndagen beslutade domaren Loretta Preska vid södra New Yorks distriktsdomstol (ungefär motsvarande en svensk tingsrätt) att 177 namn på personer från Epsteins krets kommer att avslöjas de kommande två veckorna, rapporterar Daily Mail.

Det kommer att röra sig om: Epsteins vänner; personer som rekryterade unga kvinnor och flickor för sexuella övergrepp på hans ö Little St James; några av hans offer; samt ett antal andra personer som fanns i hans krets. Namnen kommer att bli offentliga i domstolshandlingarna och kommer därför att bli tillgängliga för allmänheten.

10 personer kommer fortsätta att skyddas av sekretess. Samtliga är brottsoffer som utsattes för övergrepp när de var minderåriga.

Närmaste mannen påträffades hängd – i sin cell

Jean-Luc Brunel var en av Epsteins närmaste män och påträffades också hängd i sin fängelsecell. Skärmavbild: Youtube/ 
NBC News
Jean-Luc Brunel var en av Epsteins närmaste män och påträffades också hängd i sin fängelsecell. Skärmavbild: Youtube/ NBC News

En som Daily Mail tror kommer att förekomma i de nya offentliga dokumenten är Jean-Luc Brunel, en fransk modellscout som rekryterade flickor åt Epstein. Han ska själv ha begått flera sexuella övergrepp mot dessa. Liksom Epstein påträffades Brunel hängd i sin cell i Paris februari 2022, där han inväntade rättegången för ett flertal sexualbrott.

Detta är samma sak som hände Epstein. 2019 påträffades han hängd i sin cell, samtidigt som vakterna hade somnat och övervakningskamerorna av en mystisk anledning hade slutat fungera. Etablissemanget såg snabbt till att rapportera om det som självmord.

Men många tror inte på den officiella versionen, utan tror att han mördades. Det faktum att all övervakning plötsligt blev otillgänglig, samt att Epstein satt på farlig information om några av de mäktigaste människorna i världen, talar för att han inte dog för egen hand.

Nyheten om att namn ska offentliggöras har välkomnats av flera maktkritiker, som tror att detta kommer skapa panik i maktens korridorer.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter