Här är inslaget som kan stå SVT dyrt

Melodifestivalen är ett av SVT:s mest påkostade spektakel. Nu har man gjort en tabbe som kan leda till att den skattefinansierade kanalen tvingas betala en saftig böter.

Det blev åtminstone två missar som bryter mot reglerna för SVT under lördagens melodifestival. När Danny Saucedo kom upp på scenen hade han på sig ett par skor med ett tydligt företagsmärke på. Senare genomförde programledarna Björn Gustafsson och Carina Berg, tillsammans med Saucedo, en sketch där Gustafsson öppnar en födelsedagspresent. Presenten utgjordes av ett pingisbord, som även den hade en tydlig logga.

Orsaken till att detta är ett problem är för att SVT, i egenskap av en skattefinansierad tv-kanal, inte får gynna kommersiella intressen, rapporterar Expressen. Om loggor syns väldigt tydligt bryter det mot reglerna. Nu kommer Granskningsnämnden att utreda detta och det kan bli böter för SVT.

– Ja, det kan bli 100 000 om vi blir fällda, absolut, säger Anders Wistbacka, projektledare för Melodifestivalen, till Expressen. Enligt Wistbacka hade han sett sketchen och godkänt den, så han verkar ha varit medveten om att det kunde utgöra ett regelbrott.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Det är ganska skönt att slippa reklam i SVT. Men exemplen ovan var nog ett misstag.
  Jag ser mest på ID som handlar om mordfall i USA och Dr Pimple popper som hjälper folk att få bort knölar och cystor . En stackare hade som en golfboll i pannan….han kunde inte få jobb –men genom att medverka i TV programmet fick han hjälp gratis–
  Uselt i ett land som USA att fattiga människor måste söka hjälp i ett TV program för att får bort stora cystor mm.
  En man hade 2,5 kg vid nacken…..Mannen fick ett nytt liv när Dr Lee tagit bort eländet.

  Men för att återgå till reklamen…den har motsatt inverkan på mig ..–jag blir bara irriterad.

  Jag ger OK enbart för Specsavers som hade kul inslag hur det gick när man hade dålig syn och gjorde misstag….
  En veterinär som tog fel på en pälsmössa , och patienten ,en katt , och lade stetoskopet fel…, och kvinna som går av tåget och pussar fel man var rätt kul.

  Som kund skall man tänka på att reklamen bekostas av kunden när man köper varan.

  Cola /läsk drycker är betydligt billigare om man köper butikens eget märke.

 2. Det skulle vara bättre att jaga alla osakliga och rent propagandistiska inslag om KLIMATET. Denna propaganda kommer att kosta svenska skattebetalare miljarder och åter miljarder. Inte bara småsummor (i detta sammanhang) som 100 000:-.

  Dagens utskick, som jag prenumererar på, (”KLIMATkrisen” från SVT) handlar bland annat om isbjörnar och beskriver deras situation på det vanliga alarmistiska viset. Ett varmare klimat gör det svårare att döda sälar. Att nallarna får banta under perioder är naturligtvis normalt. Det har i alla fall inte funnits så många isbjörnar som nu på länge.
  Kan undra hur det gick för de vita nallarna under förra värmeperioden. Då för drygt 100 000 år sedan var det varmt. MYCKET varmt. Hela 8 till 10 °C högre medeltemperatur än nu! Trots det överlevde isbjörnarna. Grottmänniskorna på den tiden hade inget med klimatet att göra. Det finns tusentals riktiga forskare som anser att vi bara har en marginell inverkan och att den inverkan mest har varit till fördel för det biologiska livet.

  Bara 0,3% av publicerade vetenskapliga rapporter hävdar att temperaturökningen sedan 1850 i huvudsak beror på människan. Trots det basunerar radio, tv och tidningar ständigt ut att vi är de skyldiga och att det skulle vara förödande.
  Tony Holm

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter