Här är liberalen som blir utredare för Sverigekursen

Liberalen Roger Haddad har utsetts till särskild utredare för regeringens nya integrationssatsning – Sverigekursen. Haddad, som är född i Libanon, ska komma med förslag på hur de nyanlända invandrarna bäst kan utbildas i frågor som rör jämställdhet och svenska normer.

Det blir liberalen Roger Haddad som får ansvaret att utreda hur man bäst kan utforma den så kallade Sverigekursen. Detta meddelar regeringen i ett pressmeddelande. Sverigekursen är till för nyanlända personer och ska lära ut svenska lagar, normer och värderingar. Haddad säger att det är viktigt att de som kommer till Sverige ska få ”en bra och korrekt bild av de förutsättningar och krav som finns”.

Haddad ska som särskild utredare se över möjligheten att göra Sverigekursen obligatorisk, och regeringen vill även att det ska bli möjligt att knyta kursen till etableringsersättningen. Konkret vill alltså regeringen att det ska krävas ett godkänt betyg i Sverigekursen för att kunna ta del av ekonomiska ersättningar för de nyanlända.

Kallade Ekeroth för populist

Regeringen har det senaste året talat mycket om ett ”paradigmskifte” inom svensk migrationspolitik. Ett av förslagen är att personer som söker asyl ska placeras i särskilda center under asylprocessen, något som migrationsminister Maria Malmer Stenergard uttalade sig om till Sveriges radio nyligen.

Redan år 2016 tog Sverigedemokraternas dåvarande riksdagsledamot Kent Ekeroth upp frågan att asylsökare ska placeras i förvar, och han tog även upp Australien som ett föredöme som placerade asylsökare på öar likt Papa nya Guinea och Nauru. Haddad kallade när det begav sig Ekeroths förslag för ”populistiskt” och ifrågasatte om SD-politikern ens kunde kallas för demokrat, något som SVT skrev om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter