Har Mexiko mumifierade utomjordingar?

Vad som beskrivs som ”mumifierade utomjordingar” har presenterats inför den mexikanska kongressen. Nu rasar debatten på internet om kvarlevorna är äkta och huruvida de personer som presenterade dessa, samt uttalade sig under ed i kongressen, verkligen talar sanning.

Under tisdagen framträdde den mexikanske journalisten och ”UFO-experten”, Jaime Maussan, inför den mexikanska kongressen och presenterade vad som ska vara två mumifierade utomjordingar. Det rör sig om två små kroppar, med tre fingrar och förlängda huvuden, samt vara mellan 700 och 1 800 år gamla. Den ena av dem ska även bära på ”mystiska ägg”. De två kropparna påträffades i Perus huvudstad, Cuzco, 2017, rapporterar New York Post.

Jose de Jesus Zalce Benitez, chef för den vetenskapliga hälsoinstitutionen i Mexikanska flottan, berättade att man hade genomfört röntgenundersökningar, 3D-rekonstruktioner och DNA-test på kvarlevorna.

Jag kan bekräfta att dessa kroppar inte har någon koppling till mänskliga varelser, berättade Zalce Benitez för kongressen, rapporterar Reuters.

De mexikanska lagstiftarna förhörde även Ryan Graves, pilot i den amerikanska flottan, om dennes personliga erfarenheter av ”oidentifierade anomala fenomen” och det stigma som finns kring att presentera sådana upptäckter.

Sant eller falskt?

Även om Maussan och de andra framträdde under ed inför Mexikos högsta politiska organ, förekommer det ändå tvivel på att kvarlevorna är äkta.

Enligt brittiska Daily Mail har Maussan förekommit i sammanhang där bevis för utomjordingar har kunnat motbevisas.

På X (tidigare Twitter) råder det olika åsikter. Många uttrycker fascination över det som presenterades i kongressen, medan andra ifrågasätter det. Den amerikanske journalisten Chadwick Moore, som skrev den nyligen publicerade autobiografin över Tucker Carlson, avfärdar det hela med att de två kropparna är en blandning av mänskliga och ”utomjordiska”, vilka tidigare blivit avslöjade som falska.

Om dessa två kroppar är äkta eller falska går inte att säga i nuläget och Frihetsnytt överlåter åt sina läsare att själva bedöma vad som kan anses vara sant eller falskt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter