Här skänker statsministern bort hela det danska artilleriet

De motgångar som den ukrainska militären upplevt den senaste tiden förklaras med att omvärlden inte skänker tillräckligt med vapen och ammunition. En som tagit till sig av detta är den danska statsministern.

Tidigare under söndagen rapporterade Frihetsnytt att den ukrainska staden Avdijivka fallit för de ryska styrkorna. Orsaken till detta ansågs vara att omvärlden inte i större utsträckning skänkt vapen till Ukraina.

Som ett svar på detta meddelar den danska statsministern Mette Fredriksen att hon donerar hela det danska artilleriet till Ukraina, rapporterar Newsweek. Det var under det pågående säkerhetsmötet i München, Tyskland, som Fredriksen avlade löftet.

Danmark har beslutat att donera hela vårt artilleri, tillkännagav Fredriksen. Hon hävdade även att det fanns gott om vapen och ammunition i Europa, som länderna inte behöver själva, utan bör skänka till Europa. Trots det generösa löftet fick hennes uttalande enbart ljumma applåder från de närvarande.

Sverige har sedan den ryska invasionen inleddes skänkt militära stödpaket för 22 miljarder kronor. Dessutom har flera instruktörer skickats ned till Ukraina, vilket har försenat den svenska upprustning som politikerna vill få klar så snabbt som möjligt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter