Hel stad ska övervakas med drönare i tre månader

Som ett sätt att försöka hantera våldsvågen sätter polisen in mer resurser, framförallt i form av mer övervakning.

Under tre månader kommer drönare att övervaka Helsingborg, Skåne. Fram till den 6 januari kommer övervakningen att ske över hela tätorten Helsingborg. Tidigare har det enbart gällt enskilda stadsdelar, rapporterar TT.

Vi har fler och fler som är utbildade på drönare och fler maskiner. Med beslutet har vi möjlighet att använda dem som ett komplement till våra fasta kameror. Framför allt kommer vi att flyga eftermiddag, kväll och natt, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef, till TT.

Redan under natten efter nyheten om drönarövervakningen skedde en skottlossning. Enligt Helsingborgs Dagblad ska en man ha kommit in på akuten strax efter klockan 23, med en skada i ena skinkan. Han ska ha uppgett att han blivit skottskadad av maskerade män i en skogsdunge. Enligt TT har det dock kommit uppgifter om att mannen ska ha råkat skjuta sig själv.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter