Henrik Jönsson bemöter Anderssons påhopp

Magdalena Anderssons påhopp på opinionsbildaren Henrik Jönsson möttes av stenhård kritik från flera olika håll. Nu bemöter Jönsson utförligt Anderssons uttalande och förklarar hur hans verksamhet finansieras. Han förklarar även varför Andersson agerar på det här sättet.

Frihetsnytt rapporterade under fredagen om den socialdemokratiska partiledaren Magdalena Anderssons antydningar om hur Youtube-profilen Henrik Jönsson finansierar sin verksamhet. Uttalandet gjordes i en intervju där fokus låg på ”ryska desinformationskampanjer” inför EU-valet. Hennes pressekreterare Mirjam Kontio hävdade även att Jönsson bedrev ”hatkampanjer”.

Detta ledde till stenhård kritik mot Andersson, från både höger och vänster. Kontio försökte därefter rädda situationen genom att skylla på journalisten och hävda att det var hon som styrt in diskussionen på Jönsson och hans finansiering. Detta kunde dock snabbt motbevisas av journalisten.

Svar på tal

Nu besvarar Jönsson frågan om hur han finansierar sin verksamhet. I en gästkolumn i Göteborgs-Posten (GP) förklarar han att en stor del av verksamheten finansieras genom stöd från hans tittare, som framförallt bidrar genom swish.

Han berättar även att den stora studio, som Andersson hade åsikter om, som har använts för pratshowen ”100%”, och som produceras tillsammans med tankesmedjan EPHI.

Syftet med påhoppet

Han tar även upp varför Andersson och Socialdemokraterna agerar på det sätt som de gör. Den analys han presenterar har stora likheter med den som Frihetsnytt gjorde om detta.

– Syftet med att lyfta fram mitt namn i en diskussion om rysk desinformation handlar dock varken om pengar eller om innehåll, utan om att försöka ogiltigförklara den besvärande kritik jag framför genom att insinuera att jag skulle vara köpt av mörka krafter, skriver han och betonar att partiet verkar längta tillbaka till 1900-talet, då man hade en större kontroll över informationsflödet.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Ja…man smetar ut skitsnack och vissa tror på det . ett exempel :

  Jag lyssnade på Ring P1 i tisdags och hörde en knarrig gubbe ge sina synpunkter på Julian Assange… ” våldtäktsmän skall man låsa in och kasta nyckeln” .
  Jag har läst FUP och det som hände var att kändisen J. A. råkade ut för groupies som förgrep sig på den oerfarne datanörden.

  Dom erbjöd sovplats …men det blev mer….precis som förslagna kvinnor alltid ser till….

  Däremot trodde båda groupiserna att dom var den enda och såg en framtid som Fru Assange ….///när dom upptäckte att dom båda lyckas få den arme karlen till sex—blev dom sura och vill tvinga fram en HIV test.

  Men…mottagande kvinnlig polis Irmeli K. f.ö. lesbisk radikalfeminist som anser att all sex med män är våldtäkt gjorde en sådan anmälan…

  som lades ner flera ggr ..tills (S) märkte Adv Bodström fick överåklagare (S) Marianne Ny att ta upp fallet igen.

  Den arma karlen har utsatts för ett fruktansvärt rättsövergrepp !!!!! Kvinnorna borde stämmas på 50 miljoner var.

  Men det sades ju inte i Ring P1 …programledaren sa visserligen emot lite…men gav inte den sanna bilden till lyssnarna.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter