Hübinette: ”Stor seger” för nationella rörelsen

En 30-årig kamp är över för Sverigedemokraterna och den nationalistiska rörelsen, skriver vänsterextremisten Tobias Hübinette. Han anser det vara en stor seger för nationalister att jämställdhetsminister Paulina Brandberg i riksdagens talarstol nyligen erkände att svenskfientlighet förekommer och att svenskar utsätts för brott på grund av att de är just svenskar.

Den 17 maj diskuterades svenskfientlighet och brott mot svenskar i riksdagen. Sverigedemokraterna Tobias Andersson och Pontus Andersson Garpvall riktade sig till jämställdhetsminister Paulina Brandberg (L) och frågade vad hon och regeringen planerar göra för att stävja svenskfientlighet och rasism mot svenskar.

Tobias Hübinette. Foto: Wiki/mynewsdesk

Brandbergs svar fick den vänsterextreme Expo-grundaren Tobias Hübinette att reagera. Han menar att det är en stor seger för både Sverigedemokraterna och den nationella rörelsen att Brandberg öppet erkände att svenskfientlighet existerar. Brandberg säger bland annat att hon i sin roll som åklagare såg exempel på svenskfientlighet flera gånger, bland annat när svenska ungdomar förnedringsrånades just på grund av sitt ursprung.

Brandberg menade även att hederskulturen är en form av svenskfientlighet, även om den inte riktas mot svenskar. Kulturen visar dock att det existerar fientlighet mot svenskarnas kultur och värderingar, menar jämställdhetsministern.

Svenskar kommer omfattas

Brandberg berättade att regeringens nya handlingsplan mot rasism kommer omfatta alla som drabbas – även svenskarna. Detta tycks ha fått Hübinette att reagera, och på sin blogg kommenterar han följande:

”Därmed är en 30-årig kamp slutgiltigt över för hela den svenska s k nationella rörelsen med SD i spetsen som envetet har kämpat för att få till ett genombrott för idén om svenskfientligheten ända sedan mitten av 90-talet.”

Debatten om svenskfientlighet går att se i sin helhet här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter