Idag avgörs Polens framtid

Polackerna går just nu till valurnorna, både för att välja nästa regering och om Polen ska öppna för massinvandring. Valresultaten kommer att påverka Polens framtid.

Klockan 07:00 (Polen har samma tidszon som Sverige) öppnade vallokalerna i Polen och det är nu dags för polackerna att välja hur deras framtid ska se ut. Kommer den att fortsätta nationalkonservativ och EU-kritisk, eller kommer EU att få mer makt över Polen samtidigt som gränserna öppnas för en omfattande invandring.

Det står mellan regeringspartiet, nationalkonservativa Lag och Rättvisa (Prawo i Sprawiedliwość, PiS), och den liberala och EU-vänliga oppositionen, som utgörs av koalitionen Medborgarkoalitionen (Koalicja Obywatelska, KO).

FrihetsNytt har rapporterat att PiS leder i opinionen gentemot KO. Om valresultatet blir det samma som opinionsmätningarna (37 procent för PiS och 30 procent för KO), kommer PiS vara tvunget att ingå ett regeringssamarbete med andra partier.

Höga insatser

Alla är medvetna om vilken betydelse som valet har. Många globalistiska krafter lyfter aktivt fram PO, ledd av Europarådets förra president, Donald Tusk. Samtidigt hoppas nationalister runtom i Europa på en seger för PiS, som både har lyckats stoppa invandringen och tillsammans med Ungern öppet trotsar EU.

Detta val kommer att avgöra om Polen kommer att styras av polacker, eller av Berlin eller Bryssel, utropade Jaroslaw Kaczynski, partiledare för PiS, under ett kampanjmöte i fredags, enligt Reuters.

Samtidigt hålls en folkomröstning, som bland annat rör huruvida Polen ska ta emot migranter.

Vallokalerna stänger klockan 21:00, då rösterna kommer att börja räknas. Ett preliminärt valresultat lär komma under söndagskvällen, men rösträkningen bör vara tillräckligt avklarad för ett definitivt resultat under måndagsmorgonen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter