Idag får Sverige sin första SD-styrda region

Då Moderaterna (M), Kristdemokraterna (KD) och Sverigedemokraterna (SD) kommit överens om en gemensam regionstyrelse, kommer ordförandeposten att gå till SD. Idag tillträder den nya styrelsen.
Under större delen av tiden som passerat sedan riksdagsvalet hösten 2022, har det stormat i regionstyret i Blekinge. Efter att först ha ingått i ett blocköverskridande samarbete valde KD att lämna samarbetet, vilket fick den socialdemokratiskt ledda styrelsen att kollapsa.

I juni valde dock M, KD och SD att ingå i ett samarbete för en ny styrelse i regionen, vilket Frihetsnytt rapporterade om.

Då SD är det största partiet i samarbetet gick ordförandeposten till dem. SD har 15 mandat, M har 11 och KD har 4, något som tillsammans blir 30 mandat, vilket räcker för att ha en majoritet, då det totala antalet mandat i regionen är 57.

Idag, onsdagen den 13 september, ska det nya styret väljas och det är Robert Lindén (SD), som föreslås bli ordförande, vilket innebär att han kommer att bli den förste sverigedemokraten någonsin att bli ordförande i en regionstyrelse, rapporterar SVT.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Region Blekinge har stora ekonomiska problem. Hoppas att Robert L. fattar att han skall göra sig av med en massa ”dödkött”
    Presstalespersoner , mångfaldsutvecklare , hbtq-certifiering , rättviseförmedling , och Gud vet allt strunt som är som en cancer.
    Bort med en massa mellanchefer–delegera ansvaret till avdelningens anställda.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter