Inget misstroende mot regering efter ”rasismskandal”

Finlands regering har fortsatt förtroende inom riksdagen, efter en misstroendeomröstning som hållits på grund av så kallade ”rasismskandaler”.

Under fredagen hölls en misstroendeomröstning mot den finska högerregeringen, efter att så kallade ”rasistiska yttranden” kopplats till företrädare för det invandringskritiska Sannfinländarna, rapporterar Svenska Yle.

Det var oppositionen som tog chansen att försöka fälla regeringen genom att ta fram flera gamla uttalanden, kommentarer och meddelanden som hade gjorts för flera år sedan av den sannfinländske riksdagsledamoten Wille Rydman och partiledaren Riika Purra. Men den övriga riksdagen verkar inte dela oppositionens åsikt att detta är något som regeringen ska fällas för.

Både regeringen, Rydman och Purra fick fortsatt förtroende av en klar majoritet i riksdagen. 106 av riksdagens 200 ledamöter gav sitt stöd åt regeringen och Rydman, medan 104 hade fortsatt förtroende för Purra. Vänsteroppositionens samtliga 65 ledamöter röstade mot både regeringen, Rydman och Purra.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Fnys !!! Jag vill se mer av ” rasism” . Dvs att vi har regeringar som sätter oss urinnevånare först .
    Jag hoppas få uppleva dagen då klanen Bonnier packar sin ränsel och liftar till Tel Aviv.

    Och jag hoppas få uppleva dagen då alla ”hmf” dömda får full upprättelse och : anmälare , polisuslingar och åklagaruslingar och domarbanditer får rättmätiga straff.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter