Invandrad SD-politiker uppmärksammar folkutbytet

Begreppet ”folkutbyte” har förekommit frekvent i debatten på senare tid. Migrationsaktivister har försökt extremiststämpla dem som använder ordet, och få ordet att försvinna ur debatten genom att ingen ska våga använda det av risk för att bli stämplad. En person som borde veta vad han talar om, SD-riksdagsmannen och invandraren från Iran, Nima Gholam Ali Pour konstaterar dock att folkutbyte är precis vad som pågår.

Dagens Nyheter (DN) publicerade under söndagen en intressant och spretig artikel, löst baserad på resonemang kring ordet ”folkutbyte”, ett ord som media och migrationsintressenter har försökt få svartlistat och taget ur bruk genom avståndstagande från de personer som använder det.

Enligt den vänsterextreme debattören och aktivisten Tobias Hübinette har idag över 34,62 procent av befolkningen i Sverige någon form av utländsk bakgrund, antingen genom att vara född i utlandet eller ha minst en förälder född i utlandet. Det är ju en helt biologiskt baserad klassificering som Hübinette då använder, och det är också hans avsikt, han tycker att det är bra att personer födda i Sverige blir minoritet i Sverige.

Det är helt i linje med hans biologiskt grundade rasism, som han till exempel lät komma till uttryck i tidningen Creol: ”Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande…”

Andra migrationspositiva debattörer har dock förstått att detta inte går hem så bra bland väljarna, bland annat har 20 procent av dem röstat på Sverigedemokraterna, huvudsakligen av skäl som har med detta att göra.

Därför vill många på redaktionerna och på politikers och opinionsbildares kontor i stället avskaffa ordet ”folkutbyte”, med ”motiveringen” att alla som befinner sig i Sverige skulle vara svenskar och att något folkutbyte per definition alltså inte kan förekomma.

”Folkutbyte” är rätt ord, tycker SD

Sverigedemokraternas ledning, som många tycker brukar retirera i jobbiga frågor, har dock stått på sig denna gång – folkutbyte är ordet för det som pågår i Sverige. Såväl Jimmie Åkesson själv som Mattias Karlsson och Richard Jomshof, alla tongivande ideologiskt i partiet, använder ordet och tänker fortsätta med det. De drev som har förekommit för att få bort personer som använt ordet har inte gett resultat.

Mattias Karlssons medverkan i en konstig skrift med Insamlingsstiftelsen för svensk konservatism som huvudman, där frågan kom upp och som aldrig publicerades, skulle till exempel grunda ett drev mot honom och få bort honom ur politiken. Drevet föll dock platt till marken. Det gick inte heller att få någon riktig borgerlig politiker att ta avstånd, utan media fick leta upp en avdankad före detta försvarsminister för att få ett avståndstagande.

Och en person som borde veta vad han talar om, som själv är invandrad till Sverige men ändå solidariserar sig med etniska svenskar,  SD-riksdagsmannen och invandraren från Iran, Nima Gholam Ali Pour, ger också sin uppfattning klart till känna i artikeln: ”Man måste inte vara konspirationsteoretiker för att tala om ett folkutbyte”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter