Invandringen kan bli den högsta sedan flyktingkrisen

Antalet asylansökningar till Europa kan bli det högsta sedan flyktingkrisen 2016. Bara under första halvan av 2023 har antalet asylansökningar ökat med 28 procent jämfört med samma period förra året.

Under det första halvåret av 2023 ansökte 519 414 personer om asyl i Europa, vilket är en ökning med hela 28 procent jämfört med samma period förra året. Antalet är det högsta sedan flyktingkrisen 2016 när omkring 633 000 personer ansökte om asyl under samma tidsperiod.

Om trenden håller i sig kommer det att komma över 1 miljon asylansökningar till Europa under 2023. Siffrorna kommer från Europeiska unionens asylbyrå, EUAA, (European Union Agency for Asylum) senaste rapport.

Skärmavbild från EUAA rapport
Skärmavbild från EUAA rapport

Ukrainska flyktingar är inte medräknade

Värt att notera är att kriget i Ukraina inte påverkat siffrorna då de 4 miljoner flyktingar som kommer från Ukraina inte har räknats in.

I rapporten framgår det att den största andelen av de asylsökande kommer från Syrien och Afghanistan, som står för nära en fjärdedel av samtliga asylsökande.

Trots ”högerpolitik” fortsätter invandringen

Siffrorna från EUAA förvånar eftersom flera länder i Europa, däribland Sverige, har fått nya regeringar där flera ”högerpartier” ingår. Trots att flera av dessa partier gick till val på att minska eller stoppa invandringen fortsätter den, nu i en rekordhög takt.

Tobbe Larsson, politisk kommentator, säger att detta visar svart på vitt att dagens politiker inte går att lita på. Han anser att det är uppenbart att de flesta partier bara utnyttjar det faktum att det finns ett folkligt missnöje med invandringen för att få makten, men att de i verkligheten aldrig har haft ambitionen att på riktigt stoppa den.

Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt
Tobbe Larsson. Foto: Frihetsnytt

Varför minskar inte invandringen trots att flera länder fått ”högerregeringar”?

– För att deras egentliga agenda är att använda invandringen som ett sätt att hålla omsättningen av pengar på en hög nivå. Genom att ta hit massor av människor kommer det initialt att innebära att länderna får en ökad ekonomisk omsättning men att det i längden kommer innebära en katastrof på många olika plan. Politikerna går i finanselitens ledband. Politikerna utnyttjade bara det folkliga missnöjet för att få eller behålla makten.

Går det att lita på dessa partier som nu, bevisligen, misslyckats med sina vallöften?

– Absolut inte. Nu gäller det att vi förstår att vänstern och högern egentligen båda är för en ökad invandring. Vi behöver samla oss för en ny politisk rörelse från höger till vänster för en värld av fortsatt frihet och mångfald av kulturer och folk, så att dessa bevaras. En politisk rörelse mot globalism, överstatlighet, censur, orättvisor och förtryck. Det är dags att överge de gamla partierna.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

  1. Ja..
    Alla länder har rättighet och skyldighet att skydda sig från illegal invandring .
    Det är fullkomligt rubbat att folk från Afrika eller MENA tar sig hit , kastar sina ID handlingar och uttalar ordet ” asyl” ,och därmed startar långa juridiska processer som pågår i åratal.
    Det är så knasigt att det skulle kunna vara ” dolda kameran ” .

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter