Islands tidigare statsminister håller tal på Svenska Bok- & Mediemässan

Islands tidigare statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson kommer att tala på Svenska Bok- & Mediemässan den 20 augusti. Talet kommer att hållas på engelska. Gunnlaugsson har angivit ämnet som ”International finance vs. the nation state – tackling the growing power and destructive methods of the financial elite”.

Sigmundur Davíð Gunnlaugsson var statsminister på Island 2013-2016 med tillhörighet i Framstegspartiet. 2017 grundade han Centerpartiet, där han är partiledare idag. Han har en bakgrund som civilekonom och har även arbetat för Islands statstelevision.

Sigmundur Davíð Gunnlaugsson blev världsberömd när han under den stora bankkrisen 2008 vägrade låta skattebetalarna rädda banker och bankirer. Bankerna fick, precis som andra misskötta företag, gå i konkurs. Dessutom såg Sigmundur Davíð till att de cirka 30 direktörer och storägare som var ansvariga för att Islands samtliga tre banker kollapsat, hamnade i fängelse.

Vi är beredda på att Expressen och liknande publikationer kommer att skrämma deltagare då de inte tror på äkta yttrandefrihet och demokrati – men vi räknar med att Sigmundur Davíð Gunnlaugsson ser igenom mediekoncernernas målsättning, nämligen att skydda penningmakten från kritik.

Köp din biljett

Köp din biljett till den Svenska Bok- & Mediemässan den 20 augusti. Mässan äger rum i Stockholm och är den största i sitt slag för riktig yttrandefrihet. Klicka på länken nedan för att köpa biljett och mer information.

Köp biljett – Svenska Bok- & Mediemässan 20 augusti (SvenskaBokmässan.se)

Inriktningen på mässan är Yttrandefriheten & valrörelsen. Hittills har arrangörerna offentliggjort över 90 stycken medverkande personer och mässan sägs få upp mot 2000 deltagare. Några bilder av de medverkande finns nedan:

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter