Jeff Ahl: Kriget i Ukraina är inte svart eller vitt

Jeff Ahl debuterar som krönikör på Frihetsnytt. Med en bakgrund som riksdagsledamot och en bred kunskap om militära frågor kommer Jeff Ahl att ge tidningen en större bredd och täckning.
Få saker har fått så många att bli så emotionellt involverade som kriget i Ukraina. Det är antingen svart eller vitt. Minsta nyans tolkas av högljudda anhängare på båda sidor att man är ditt eller datt. En extremt komplex konflikt som kräver att du som nationalist behöver hålla ditt huvud kallt och värdera den utifrån logik och fakta. En sak är säker, om Libyen hade den moraliska rätten att försvara sig mot den västliga Nato-aggressionen så har Ukraina rätt att försvara sig mot den ryska invasionen.

Innan jag inleder denna krönika vill jag understryka något; Volodomyr Zelensky, den ukrainske presidenten, är genomkorrupt och mycket av det stöd som skulle ha hamnat hos de ukrainska soldaterna åker istället ner i fickorna på hans handgångna män. Zelensky är också helt i händerna på USA, allt annat vore naivt att påstå.

Volodymyr Zelenskyj. Foto: Wikipedia/ President Of Ukraine
Volodymyr Zelenskyj. Foto: Wikipedia/ President Of Ukraine

Likaså är det löjeväckande med de som påstår att USA hjälper Ukraina på grund av att de värnar ”demokrati” och ”frihet” eller vill skydda den påstådda ”regelbaserade världsordningen”. Regler som USA själv brutit mot vid flera tillfällen, och de har inga problem att stötta diktaturer om så krävs för att fullfölja sina utrikespolitiska målsättningar. USA gör ingenting för att vara snälla i någon konflikt, utan i detta fall är det bara en kraftmätning med Ryssland. Ett proxy-krig.

Nazister och kommunister

Det som däremot förvånar är hur somliga resonerar avseende detta krig, hur en del pekar ut ukrainska nationalister som nazister och att Ukraina därmed måste ockuperas av en aggressiv imperialistisk granne. Anledningen till naziststämplarna? Somliga av dem använder sig av urgamla norröna-symboler. Allt från valknutar till varghakar pekas ut som om de vore nazist-tecken, trots att de inte är sådana. Ibland tror jag att det är någon från Expo som har talat eller skrivit ihop något på diverse sociala medier och inte sådana som jag tidigare trott var resonabla individer.

Finns det nazister på den ukrainska sidan? Ja, självklart. I ett så här omfattande krig kommer det finnas personer i skyttegravarna utav varierande ideologisk bakgrund. Om det räcker med enstaka bilder och filmer för att döma ut en hel armé eller till exempel utlandsfrivilliga i Azov – där även svenska nationalister har slagits – som nazistiska förband, ja då antar jag att det både finns nazister och bolsjeviker i den ryska armén också. Vid upprepade gånger har den blodbestänkta hammaren och skäran använts av ryska soldater i olika propagandasyften.

Summa summarum, ingen kan med någon som helst bibehållen trovärdighet döma ut hela förband eller arméer på basis av enstaka filmer eller bilder. Däremot är det helt rätt att den ukrainska armén använder sig av gamla tyska symboler och även norröna. Glöm inte bort att svenska vikingar bosatte sig i Kiev för att regera över dessa landsändar och att många av dessa norröna-symboler används som en följd av det.

Gamla tyska symboler från andra världskriget då? Den som kan sin historia vet också att ukrainarna var utsatta för både folkmord och förtryck från det ryssdominerade Sovjetunionen. För dem kom därför tyskarna som befriare. Är det något fler borde förstå, är det att världen inte är svart eller vit. Om man beklagar sig över att ukrainare använder sig av tyska Wehrmachts gamla kors men samtidigt blundar för hammaren och skäran, så förhåller man sig vare sig balanserat eller historiskt till de filmer och bilder som sipprar ut i sociala medier.

Ryssland och USA är korrupta mångetniska och mångkulturella imperium

Det om det ytliga, nu till geopolitik och vilka krafterna är som slåss i regionen. Det stämmer, som jag skrev initialt, att USA har imperialistiska intressen att försöka dominera konkurrenter på den globala arenan. Ryssland är en av flera konkurrenter till USA i den värld som gått från unipolär till multipolär. Även om vissa påstår att skiftet från en unipolär värld, som i stort domineras av USA, fortfarande är ett faktum, men det är en annan diskussion.

Många nationalister, inklusive mig själv, har gång efter annan kritiserat den amerikanska imperialismen som fått många negativa effekter för Europa och Sverige. Vi har fått betala priset för USA:s imperialistiska krig. USA är dessutom, vilket är ett faktum, ett politiskt och ekonomiskt hot mot Europa och Sverige, då de vill dominera oss i dessa arenor.

President Vladimir Putin. Foto: Wikipedia/ Okänd fotograf
President Vladimir Putin. Foto: Wikipedia/ Okänd fotograf

Gör detta Ryssland till en befriare? Med en ledning som är av Gud sänd att frälsa oss från ondo? Svaret för den som tänker logiskt och inte känslobaserat är att Ryssland inte är något av det. Ryssland är liksom USA ett korrupt mångetnisk och mångkulturellt imperium. Ekonomiskt sett ännu mer korrupt än USA.

Den ryska arméns många obestridliga misslyckanden under kriget beror på en genomkorrupt försvarsledning – utsedd av den ryske ledaren Vladimir Putin. En korrupt försvarsledning som ansvarar för tusentals döda ryska soldater. Under invasionen har ryska soldater fått plikta med sina liv för att Putins handgångna män har fyllt sina fickor med rubel, som egentligen skulle ha gått till krigsmateriel och soldaternas personliga materiel.

Putin gör några bra saker men är absolut ingen förebild

Ryssland har också under kriget i Ukraina genomfört ett folkutbyte i den ukrainska staden Mauripol, varifrån det finns filmbevis på att centralasiatiska folkgrupper byter ut den ukrainska, som flytt krigets fasor. För Ryssland är detta vapen inget nytt. Det verkar som många glömt bort när den vitryske ledaren Aleksandr Lukashenko kopierade Turkiets migrantattacker och skickade vågor av utomeuropeiska invandrare mot Polens gräns. Detta för att översvämma Europa med illegala invandrare och använda dem i utpressningssyfte. Den som tror att Vitryssland, som är en satellitstat till Ryssland, tillåtits göra detta utan godkännande av Vladimir Putin är naiv.

Aleksandr Lukasjenko. Foto: Wikipedia/ Информационное агентство БелТА
Aleksandr Lukasjenko. Foto: Wikipedia/ Информационное агентство БелТА

Bara för att Putin gör enstaka rätt och till exempel är motståndare till HBTQ-lobbyn, gör det inte honom till en ideologisk förebild för svenska nationalister. Han är i många avseenden väldigt lik globalisterna. Det är två globala maktgrupperingar, som har noll respekt för mindre eller mellanstora staters suveränitet.

Ryssland är dessutom idag det enda potentiella militära yttre hotet mot Sverige. Det största militära hotet mot Sverige kommer däremot från de paramilitära klanerna som använder subversiva metoder och terrormetoder för att ta makten i olika lokala områden, men det är också ett avsnitt för sig själv. Ryssland har däremot både en uttalad intressesfär som innebär att Sverige blir av strategiskt intresse för dem. Rysslands politiska ledning har dessutom inga moraliska betänkligheter, liksom USA, att använda militärt våld för att uppnå sina utrikespolitiska målsättningar och sin agenda. Vi har inga intressen av ryska militära framgångar, tvärtom.

Diskussioner om krigsbrott lämnar jag utan större diskussion, varenda seriös bedömning som har gjorts pekar på att krigsbrott begås av båda sidors soldater men i exakt vilken utsträckning får vi nog veta först efter kriget.

En nationalist har inga vänner i vare sig USA eller Ryssland

Det finns skäl för alla nationalister därute att vara eftertänksamma över sina ställningstaganden i förhållande till Ukrainakriget. Jag tror de flesta nationalister också ser konflikten för vad den är och dess fulla komplexitet. Kriget i Ukraina är inte svart eller vitt, vi har inga vänner i vare sig USA eller Ryssland. Bara två globala stormakter som utan betänkligheter är beredda att utnyttja oss för sitt globala schackspel.

Det ukrainska folket och de nationalistiska ukrainska miliserna som slåss för sitt folks suveränitet har däremot den moraliska rätten på sin sida att slippa militär ockupation och nationell förnedring, oaktat om den nuvarande ukrainska politiska ledningen är korrupt eller ej. Den kan de alltid byta ut efter att kriget är över. För en nationalist är däremot de globala mångkulturella imperialistiska staterna alltid en ideologisk motpol.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

8 KOMMENTARER

 1. Ja , Jeff detta var lite att tänka på.
  Fast om Nato flyttar fram sina positioner till Ukraina är inte heller ngt vidare…
  Kriget kan hålla på tills alla Ukrainska män är döda ?? Ryssland kan pumpa in miljoner man…
  Jag är bara en amatör och inte lika kunnig som Jeff….men jag vill bara få slut på kriget …eld upphör–en neutral zon mellan länderna–och därifrån samtal och medling ….
  I eget intresse vill jag undvika att få en atombomb ” i skallen ” .
  Är det inte risk att P. släpper iväg en atombomb samtidigt som han biter sönder cyanidkapseln i sin mun.
  Om allt ändå är förlorat ?

 2. Underbart att läsa en artikel som bygger på kunskap och inte en massa politiska floskler. Så som du Jeff beskrev hur det är i jämförelse med Ryssland – Ukraina USA så är det i stort precis så som jag har tänkt.
  Korruption finns överallt fast i Sverige kallar vi det oftast för fallskärmar eller dyl. Säkert både Ukraina o Ryssland har mkt korruption särskilt med tanke på att Ukraina stått under Ryskt styre.
  Med det sagt så hoppas jag ändå att Ukraina vinner. Mellan två dåliga val måste man välja det minst dåliga

  • Ja Bodil , korruptionen i Sverige omfattande . Det finns alltid en post för avgångna politiker. Fredrik Reinfeldt sitter i styrelsen för två stora kinesiska bolag –utan att kunna ett ord kinesiska. Sedan fick FR ärva jobbet som ordf. i VISITA av Maud Olofsson. .1 milj/år.
   Som om inte det var nog !! Nu ordf. i Sv. Fotbollsförbundet med miljonlön.

   Jag känner att jag snart inte står ut längre . !!! Man kvävs på något sätt.
   Eller tänk på Dan Eliasson….som hela tiden glider runt.

   Ingen tvingas ta ansvar för någonting !!!
   Men väljarna i Sverige måste vara masochister !!! Dom älskar att förödmjukas , plundras och bedras.


   Det är väl därför det accepteras av 10-50 personer / äldre svenskar per dag blir lurade med hjälp av Bank-ID .
   Och dom lurade får ingen hjälp av polis—poliserna prioriterar HMF anmälningar och att spionera på skökor och deras kunder.
   En polis sa att det är ca 50 !!!! kvinnor från Nigeria i Sthlm C och säljer sex .
   Hur är det möjligt ???? Varför sänds inte kvinnorna hem direkt ???
   Hur får en kvinna från Nigeria turistvisa till Sverige för att sälja sex ??

   Jag hoppas verkligen det går att komma till en lösning i Ukraina…snabbt !!!

 3. Vad är anledningen till kriget i Ukraina, måste väl vara den springande frågan?
  Hade det blivit krig om inte Nato insisterat på att bjuda in Ukraina i NATO?
  Var det inte därför det blev en statskupp i Kiev 2014, orkestrerad av Victoria Nuland m.fl i USAs administration?
  Inleddes det inte ett inbördeskrig, med etnisk rensning av Ryssar och all rysk kultur som främsta kännetecken och som resulterat i 14.000 döda?
  Om minskavtalet hade hållits, hade väl kriget kunna undvika?
  Varför sa Angela Merkel, Francois Hollande och Petro Porosjenko att Minskavtalet bara var en bluff för att lura Putin så man fick tid att rusta upp och träna Ukraina till att föra krig mot Ryssland, om det inte hela tiden var deras mål?
  På vilket sätt är Ryssland imperialistiskt, och därmed ett hot mot sina grannländer?
  Varför saboterade väst (Boris Johnson) den fredsöverenskommelse som Ukrainas och Rysslands förhandlare hade kommit fram till 1 April i fjol?
  På vilket sätt är Ukraina en demokrati?
  Varför vill USA till varje pris (till sista Ukrainaren) störta Putin?

  För att få en mer balanserad bild av orsaker och faktisk händelseutveckling, föreslår jag att man lyssnar och läser Scott Ritter samt Alexander Mercouris och Alex Chriserforou på The Duran. Samt lite faktisk nutidshistoria.

 4. Vi vet redan vilka brott som begåtts sedan Maidan. Dessa ”nationalister” som vill samarbeta med NATO och EU, har bedrivit folkmord i öppen dager under många år. Globalister använder Ukraina som spjutspets för sina dystopiska NWO drömmar. Och det är vad man får om man stöder dessa ”nationalister”. Ryssland har så vitt jag kan se inga ”imperialistiska” ambitioner i Ukraina (Jeff får gärna beskriva dessa). Det är enklare för dem att göra business helt normalt med Ukraina. Ryssland har de bästa korten. Att påstå att Ryssland är korrupt är såklart sant, men i jämförelse med Ukraina så år det inget att yvas över. Slaver har en annan kultur, och den kan vi skita i! Sverige bör skyndsamt bli vänligt inställt med Ryssland så vi kan använda deras naturresurser, vi behöver dem särskilt nu när vi saknar kärnkraft. Ukraina däremot har vi ingen användning för alls! Låt Ukraina få vad som röstat ja till, nämligen en förhandlingslösning med Ryssland.

  • ”Ryssland är liksom USA ett korrupt mångetnisk och mångkulturellt imperium. Ekonomiskt sett ännu mer korrupt än USA.”. Jeff får gärna förklara vad han menar med att Ryssland är mer ekonomiskt korrupt än USA. USA har tagit över världen med en fiatvaluta som Federal Reserve ger ut. En privat organisation bestående av ett antal banker. Systemet bygger på skulder. Pengar definieras som kredit, och kräver ständigt växande skulder. https://www.bitchute.com/video/VMZsq9HgopN5/

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter