Jimmie Åkesson välkommen på Nobelfesten

Jimmie Åkesson är välkommen till Nobelfesten för första gången någonsin. Länge har Nobelstiftelsen stängt ute SD. Kritiken mot detta har varit enorm och stiftelsen har anklagats för att bete sig antidemokratiskt.

Sverigedemokraternas (SD) partiledare, Jimmie Åkesson, är inte längre portad från Nobelfesten. Detta meddelar Sveriges Radio Ekot. I år kommer samtliga partiledare, inklusive SD:s, få en inbjudan till Nobelfesten.

Nobelfesten arrangeras av Nobelstiftelsen vars vd, Vidar Helgesen, säger att de tagit ett beslut om att ändra den praxis som tidigare diskriminerat SD.

– Nobelstiftelsen har beslutat att etablera en ny praxis för inbjudningar till Nobelfesten och kommer i år att bjuda in samtliga partiledare för riksdagens partier, säger Helgesen till Ekot.

SD har aldrig fått vara med på Nobelfesten, vilket varje år har lett till en stor skandal där Nobelstiftelsen fått stor kritik. Kritiker menar att stiftelsen inte ska syssla med diskriminering och att deras politiska ställningstagande är både onödigt och olämpligt.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter