Juniorkronorna klara för final

Efter vinsten mot Tjeckien står Sverige redo för finalen. Och motståndaren kommer från en annan sida av jordklotet – USA.

Juniorkronorna har gått från klarhet till klarhet och under gårdagen säkrade man en plats i finalen i junior-VM. Finalen börjar 19:00 fredagen den 5 januari och motståndet bjuder USA på. Du kan se sändningen på SVT Play.

Krosset av Tjeckien gav platsen

Det var Tjeckien som inledde semifinalen starkt och kunde efter redan 7 minuter sätta första pucken. Men det dröjde inte länge förrän Sverige kvitterade.

Matchen var ganska jämn och pendlade fram och tillbaka ända fram till att två svenska spelare tar ett steg framåt.

Först var det Jonathan Lekkerimäki som dundrade in 3-2 från distans, något som imponerade på lagkamraterna.

– Det är bland de bättre skotten som jag har sett. Det är kul att spela med honom, han är en jävla spelare, säger lagkamraten Noah Östlund om Lekkerimäkis mål till SVT.

Sedan var det dags igen. Östlund fick in 4-2 på en kontring när han stod ensam mot den tjeckiska målvakten. Det sista målet som gav Sverige 5-2 med sju minuter kvar stod Lekkerimäki för.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter