Juniorkronorna krossar Tyskland

Juniorkronorna fortsätter sin framgång i junior-VM i ishockey och krossar Tyskland. ”Det är svårt att beskriva. Det var magiskt”.

Den 26 december mötte Sverige Lettland och kunde ta hem en dominerande seger som slutade 6-0. Nu kan man konstatera att trenden fortsätter för juniorkronorna som under torsdagskvällen vann med 5-0 mot Tyskland.

Det första målet kom inte förens 15:48 i den första perioden och målskytten var Otto Stenberg. Det andra målet stod Mattias Hävelid för och kom i den andra perioden.

Alla de tre sista målet kom i period tre där Stenberg stod för 3-0 och 4-0. Det sista målet kom av Noah Östlund.

Otto Stenberg var favorit

Otto Stenberg, som stod för 3 av 5 mål, är ursprungligen från Frölunda i Göteborg och matchen spelades i Scandinavium i Göteborg. Så att Stenberg skulle vara en publikfavorit var det ingen tvekan om. Under matchen skanderade publiken hans namn.

– Jäkligt häftigt. Inget man förväntade sig inför detta JVM. Man hör dem hela tiden och det ger en jäkla skjuts, säger Stenberg till SVT.

Matchen slutade 5-0 och målskyttarna är;
  • 1-0 Otto Stenberg 15:48 – Period 1
  • 2-0 Mattias Hävelid 18:36 – Period 2
  • 3-0 Otto Stenberg 06:16 – Period 3
  • 4-0 Otto Stenberg 09:02 – Period 3
  • 5-0 Noah Östlund 14:33 – Period 3

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter