JUST NU! Trump förbjuds från att ställa upp i valet

Donald Trump förbjuds från att ställa upp i det viktiga primärvalet i en amerikansk delstat. Förbudet kan få katastrofala följder men ändå är flera politiska bedömare på Trumps sida optimistiska. ”Demokratiska partiets ledare är i ett tillstånd av paranoia”.

USA:s tidigare president Donald Trump förbjuds att ställa upp i primärvalet den 5 mars 2024 i den amerikanska delstaten Colorado inför det kommande presidentvalet.

Anledningen är att delstatens Högsta domstol anser att Trump gjort sig skyldig till uppvigling inför ”stormningen” av Kapitolium 2021. Detta rapporterar flera amerikanska medier.

Beslutet har ännu inte vunnit laga kraft men om det gör det innebär det att Trump inte kommer att få ställa upp i presidentvalet i delstaten. Enligt flera amerikanska medier kan flera delstater fatta liknande beslut.

Demokraterna gör allt de kan för att stoppa Trump

Trumps advokater beklagar beslutet och kommer att överklaga till USA:s högsta domstol.

Talespersonen för Trumps valkampanj, Steven Cheung, är inte förvånad över beslutet och menar att demokraterna gör allt de kan för att stoppa Trump från att vinna det kommande valet.

– Föga överraskande har den helt demokratiskt utnämnda högsta domstolen i Colorado dömt mot president Trump, och stöder en Soros-finansierad vänstergrupps plan att blanda sig i ett val på uppdrag av Crooked Joe Biden genom att ta bort president Trumps namn från valsedeln och eliminera Colorado-väljares rätt att rösta på den kandidat de själva väljer. Demokratiska partiets ledare är i ett tillstånd av paranoia över det växande, dominerande försprång som president Trump har samlat på sig i opinionsmätningarna. De har tappat tron ​​på det misslyckade Biden-presidentskapet och gör nu allt de kan för att stoppa de amerikanska väljarna från att kasta dem från ämbetet nästa november, skrev Cheung enligt Fox News.

Politiska bedömare är fortsatt optimistiska

Politiska bedömare tror inte att förbudet kommer att hålla och att landets Högsta domstol kommer att häva det när Trump överklagar det.

Man menar att förbudet egentligen handlar om att stjäla så mycket tid och pengar som man kan från Trump för att störa honom i den kommande valkampanjen.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter