Kasselstrand – Så ska återvandringen genomföras

I dagens nyhetssamtal kommenterar Alternativ för Sveriges partiledare Gustav Kasselstrand debatten mellan migrationsministern och Märta Stenevi, gällande återvandring. Hur trovärdigt är regeringens prat om återvandring, vilken betydelse har begreppet ”folkutbyte” och hur ska återvandring genomföras? Detta svarar Kasselstrand på.

Under söndagen möttes migrationsminister Maria Malmer Stenergard och Miljöpartiets ena språkrör Märta Stenevi i SVT:s agenda för att diskutera hur regeringen planerar att få igång en återvandring av den stora mängden migranter som inte går att integrera. I debatten anklagade Stenevi regeringen för att vilja få invandrare att känna sig ovälkomna, samt Stenergard för att ha använt ordet ”folkutbyte” i en artikel på tyska (ett ord som den publicerande tidningen lade till i ingressen och inte var något som Stenergard skrivit).

Positivt att viktiga begrepp lyfts

Frihetsnytt har talat med Gustav Kasselstrand, partiledare för nationalkonservativa Alternativ för Sverige (AfS), som har drivit frågan om återvandring under hela partiets existens, om innehållet i debatten.

Kasselstrand är inte övertygad om regeringens löften och ser det mer som tomma ord.

– Genom att lyfta ett nytt begrepp, eller åtminstone ett nytt begrepp i förhållande till de andra riksdagspartierna, vill man visa på det här paradigmskiftet. Men jag menar att det här paradigmskiftet hittills har uteblivit och bara genom att lyfta nya ord kommer man inte att förändra den situationen.

Han tror inte heller att någon större återvandring kommer att ha genomförts när mandatperioden är slut. Däremot välkomnar han att begreppet återvandring blir alltmer närvarande i den svenska debatten, vilket AfS och andra rörelser har lyft under flera år.

Det är positivt att fler människor får höra ordet ”återvandring”. Man förstår instinktivt vad det innebär, att fler ska lämna landet.

Dessutom anser han det vara positivt att begreppet folkutbyte uppmärksammas alltmer i debatten.

Den som vill veta mer om Alternativ för Sveriges politik och ståndpunkter kan besöka deras hemsida.

Se hela intervjun ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter