Katastrofbränder kan vara anlagda

Den välkända turistön Teneriffa brinner i den värsta branden i Kanarieöarnas historia, vilket inte är den enda branden i Spanien på senare tid. Det finns stöd för att många sydeuropeiska bränder är mordbränder.

Teneriffa, en av Kanarieöarna, är välkänd av svenska turister. 12 000 personer har dock fått evakueras från ön på grund av pågående utbredda bränder. Det rapporterar Expressen, som också återger misstankar om att branden är anlagd.

Hur stor och destruktiv branden än är, så är den inte den enda branden av liknande sort i Spanien och Sydeuropa. Klimataktivister vill gärna peka ut klimatförändringar som den enda orsaken. Det är dock en bild som behöver breddas.

Mänskliga orsaker – men inte nödvändigtvis på grund av klimatförändring

Passivt och inkompetent skogsbruk är till exempel en stor orsak till delstaten Kaliforniens många och stora skogsbränder, enligt The Nature Conservancy. I Svenska Yle konstaterar det italienska jordbruksförbundet Coldiretti också att kanske 60 procent av alla skogsbränder är anlagda eller har uppkommit genom vårdslöshet. Även på Rhodos misstänks samma orsaker till de många svårsläckta bränderna.

Det är lätt att komma på misstanken att den som exempelvis vill ha ut på en brandförsäkring skulle kunna se till att en brand uppkommer, som sedan kan förklaras med klimatförändringar.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

5 KOMMENTARER

 1. Det är ännu lättare att komma på misstanken att bränderna anläggs av politiska aktivister av politiska skäl. Antivita globalister har aldrig visat någon återhållsamhet av hänsyn till andras liv och egendom. Vid BLM-kravallerna misshandlades och sköts (vita) människor utan att media lyfte ett ögonbryn. Vid den så kallade flyktingkatastrofen visade sig NGO:er och politiker mer än villiga att bryta mot lagar. Och de västliga etablissemangen är helt likgiltiga för att grova seriebrottslingar från u-länderna spenderar hela sina liv i våra länder, som de betraktar som jungfrulig mark för plundring och våldtäkt. För att inte tala om injeceringskampanjen för några år sedan, då amerikanska läkarrådet förbjöd behandling av covidsjuka utanför sjukhusen vilket hade som enda och naturligtvis medvetna följd att öka antalet covid-döda. I Sverige gav man åldringar, som fått Kinaflunsan, andningshämmande medel, – om man inte körde i dem morfinet direkt. I sina krigsintriger i Ukraina offrar västvärldens regeringar utan att blinka 300 000 (hittills) unga mäns liv (och detta bara från den egna sidan) för diffusa politiska mål.

  Den som tror att detta etablissemang och dess fotfolk skulle rygga för att tända eld på en skog om detta är dem till politisk nytta är naiv.

 2. Den politiska eliten har aldrig brytt sig om folket som de säger sig arbeta för .
  Är helt övertygad om att majoriteten av bränderna är anlagda
  Skötsel av skogsbruket har varit eftersatt länge
  p ga miljötalibanerna i flera länder.
  Helt klart en politisk agenda som ligger bakom.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter