Kinberg Batra lät länsstyrelsen betala för ”rymdmidddagar”

Skandalerna kring Anna Kinberg Batra fortsätter. Nu avslöjas det att hon låtit länsstyrelsen betala notan för rymdmiddagar hon arrangerat för ett annat bolag där hon är styrelseordförande.

Det har stormat kring landshövdingen i Stockholms län, Anna Kinberg Batra, den senaste tiden. I minst 4 olika fall har Kinberg Batra avslöjats med vad som många beskriver som vänskapskorruption.

Skandalerna kring landshövdingen fortsätter nu när Dagens Nyheter (DN) avslöjar att hon låtit Länsstyrelsen betala för middagar som ett annat företag arrangerat.

Länsstyrelsen fick betala rymdmiddagar

Anna Kinberg Batra sitter som styrelseordförande för det statligt ägda rymdaktiebolaget, en tjänst hon får 320 000 kronor för varje år.

Normalt arrangeras möten och middagar för rymdaktiebolaget i de egna lokalerna men sedan Kinberg Batra blev landshövding har saker och ting förändrats.

Vid 5 olika tillfällen har landshövdingen arrangerat evenemang för rymdaktiebolaget men denna gång har det skett i Tessinska palatset, vilket är den arbetsplats som landshövdingen utgår från.

Rymdaktiebolaget har fakturerats för cateringen men övriga kostnader så som fastanställda, serveringspersonal och säkerhetspersonal har länsstyrelsen fått betala.

Kinberg Batra ändrar sig vid konfrontation

När DN konfronterar Kinberg Batra och ställer frågor om kostnaderna säger hon att fakturorna skickats vidare till rymdaktiebolaget och menar att det var tänkt så från början.

– Jag har sagt hela tiden att kostnaderna ska tas av rymdaktiebolaget, säger Anna Kinberg Batra.

Varför det dröjt så länge innan fakturorna skickats rätt kan hon inte svara på men menar att hon i år förstärkt arbetet med ekonomisk uppföljning.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter