Klimataktion under Vasaloppet ”kunde gått illa”

Det hade kunnat gå hur illa som helst, säger en expert om Återställ våtmarkers aktivister som slängde sig på skidspåret under Vasaloppet när en norrman gick i mål. Aktionen kunde äga rum trots att arrangörerna i förväg visste att den skulle ske.

Tre klimataktivister slängde sig på spåret under Vasaloppet, precis när norrmannen Torleif Syrstad gick i mål. Norrmannen säger att han blev rädd under några sekunder och tänkte ”shit” innan han svängde höger för att inte krocka.

Aktivisterna misstänks nu för brott mot ordningslagen, men säger att de vill uppmärksamma att två av loppets sponsorer är Volva och Preem. Man menar att det är omöjligt för ”fossilindustrin” att gå hand i hand med ett av de mest ”folkkära friluftseventen”.

Kunde gått illa

Enligt Expressen säger experten Anders Blomquist att det hade kunnat gå riktigt illa, och att man inte kan göra aktioner på andra människors bekostnad.

Lustigt nog visste både polisen och arrangörerna om att aktionen skulle ske, men om de gjorde någonting för att förhindra den är ännu oklart.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter