Kommentatorslegenden Arne Hegerfors är död

Rösten som kommenterade de viktigaste idrotts- och sportevenemangen, tillhörande tv-personligheten Arne Hegerfors, har somnat in.

Många svenskar förknippar de största ögonblicken i svensk idrottshistoria, som bronset i fotbolls-VM 1994 och guldet i ishockey-VM 1987, med en röst och mannen bakom den: Arne Hegerfors.

Under måndagen kom nyheten att den legendariske sportkommentatorn och tv-personligheten somnat vid 81 års ålder, rapporterar SVT Sport. Han började sin karriär som sportkommentator på SVT Sport 1969, där han blev kvar till 1998, då han gick över till Canal Plus. Han gick i pension som sportkommentator 2013.

Bevingade ord

Hegerfors var känd för sina spontana och levande kommentarer. Vissa citat har blivit förevigade och till och med gett upphov till spekulationer om sanningshalten i dem.

Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk, är ett citat som tillskrivits honom, men ingen har kunnat bekräfta sanningshalten i påståendet.

Ett citat som ska vara bekräftat kommer från matchen då Peru och Kamerun möttes i fotbolls-VM den 15 juni 1982:

Vi börjar med att titta på Kamerun, som var en färgklick ur mer än en synpunkt

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter