Kommer Sverige skicka migranter till Rwanda?

Storbritannien gör sig redo för att börja skicka migranter till Rwanda i Centralafrika. Sveriges migrationsminister har besökt Storbritannien och kommenterar nu de brittiska planerna.

Frihetsnytt har rapporterat om att de brittiska planerna om att skicka asylsökande till Rwanda till slut kommer bli verklighet. Redan till sommaren är det tänkt att det centralafrikanska landet ska hantera 300 migranter, medan de brittiska myndigheterna hanterar deras ansökningar.

Vill hellre göra som EU säger

Michael Tomlinson. Foto: Wikipedia/ Michael Tomlinson's Office/ CC BY-SA 4.0 DEED
Michael Tomlinson. Foto: Wikipedia/ Michael Tomlinson’s Office/ CC BY-SA 4.0 DEED

Sveriges migrationsminister Maria Malmer Stenergard var nyligen på plats i London för att träffa sin brittiske kollega, Michael Tomlinson. Enligt Malmer Stenergard är det inte aktuellt att genomföra något liknande i Sverige, rapporterar Sveriges Radio Ekot (SR).

Enligt henne skulle detta underminera den hårt kritiserade migrationspakt som EU nyligen röstade igenom.

Jag är rädd att man försöker hitta mycket enkla lösningar på oerhört komplexa problem. Nu har vi i åtta års tid arbetat med att ta fram en ny gemensam asyl- och migrationspakt. Jag är övertygad om att den kommer göra stor skillnad, men då måste vi fokusera på att implementera den på ett korrekt sätt, säger hon till Ekot.

Det här vill man hellre satsa på

Istället pratar Moderaterna, Malmer Stenergards parti, om att man ska etablera återvändandecenter i länder utanför Europa. Dit ska man skicka asylsökande som fått avslag på sina ansökningar, i väntan på att de kan återvända till hemländerna.

När regeringen tänker arbeta för att förverkliga de planerna återstår att se.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter