Konflikt inom finanseliten efter kryptokollaps

Sam Bankman-Fried styrde länge den numera kollapsade kryptobörsen FTX efter eget huvud utan speciell hänsyn till kunders intressen, eller till det man brukar kalla för god affärssed. I sammanhanget har han överlåtit stora belopp på tveksamma premisser till investmentbolaget K5 Global, styrt av en före detta medhjälpare till Hillary Clinton. Konkursboet till FTX vill nu ha tillbaka pengarna.

Frihetsnytt har redan tidigare gett bred täckning till alla konstiga turer som rapporterats om kryptobörsen FTX. Bland annat finns det utrymme för en diskussion om huruvida FTX av någon fått uppgiften att förstöra förtroendet och marknaden för krypto som investeringsobjekt.

Reuters skriver nu om efterspelet till FTX-kraschen och hur ett till synes välrenommerat investmentbolag, K5 Global, tidigare med täta förbindelser till FTX, i stället har blivit en rättslig motpart till FTX.

K5 Global

Michael Kives, en nyckelperson i K5 Global, är intressant att observera i sig; hans kompetens är främst hans kontaktnät i etablissemangets topp, och han har varit både medhjälpare till Hillary Clinton och agent till Arnold Scharzenegger.

Sam Bankman-Fried var främst ute efter hans förmåga att använda sina kändiskontakter och affärskontakter till fördel för FTX, och godkände överföringar på 700 miljoner dollar till K5 Global – pengar som konkursboet nu kräver tillbaka. Bankman-Fried var inte minst ute efter att skapa en bild av sig själv som politiskt och socialt inflytelserik.

FTX – nya regimen, och Bankman-Frieds rättegång

Den nya ledningen i FTX har återvunnit cirka 7 miljarder dollar av de pengar som kontoinnehavare på FTX tappat kontrollen över. Ledningen fortsätter också med en våg av stämningar mot tidigare affärspartners. Samtidigt vet ingen vilka avslöjanden om FTX-härvan som kan komma fram när Sam Bankman-Fried ska försvara sig i rättegång. Fortsättning kommer att följa.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter