”Krigsallians” – demonstration mot Nato på lördag

Lördagen den 24 februari hålls en demonstration mot ett svenskt Nato-inträde i Göteborg. Arrangör är uppfinnaren Dick Jonefelt, som säger till Frihetsnytt att Nato inte är något annat än en krigsallians.

Nu på lördag hålls en demonstration mot Nato vid Kopparmärra i Göteborg klockan 15. Efter samlingen kommer demonstranterna tillsammans gå längst Avenyn till Götaplatsen i ett fackeltåg.

Under demonstrationen kommer arrangören Dick Jonefelt att hålla tal, men även opinionsbildaren Stefan Torssell och den tidigare riksdagsledamoten John Bouvin.

Vill ha öppen debatt

Till Frihetsnytt säger arrangören att han är starkt kritisk till hur media har hanterat Nato-frågan. Han menar att debatten har varit icke-existerande, och att svenskarna har blivit lurade att tro att Nato skulle vara en garant för trygghet och fred.

– Det ekar tyst i media, det förs ingen debatt alls. Tittar man historiskt på Nato så är det bara krig, krig, krig, säger Jonefelt.

Jonefelt säger även att Sverige tidigare värnade sin neutralitet och gärna lyfte fram att man inte säljer vapen till krigförande länder. Nu har Sverige helt svängt om, och har skickat militär utrustning och vapen till Ukraina för över 22 miljarder kronor. Detta om något ökar risken för att Sverige kan dras in i krig, menar Jonefelt.

Han sågar också påståendet att Sverige ”tvingas” gå med i Nato då det ryska hotet är så stort:

– Ryssen har inget intresse alls av att komma hit. Det är ett av världens största länder, med enorma naturtillgångar.

Det som däremot kan göra Sverige osäkrare är just krigshetsen, vapenleveranserna och ett Nato-inträde, menar Jonefelt.

Ville se folkomröstning

Arrangören hade gärna sett att svenskarna hade fått folkomrösta i Nato-frågan, men säger även att en folkomröstning kräver att debatten i media är neutral så att svenskarna kan bilda sig en korrekt bild av läget. Så sker inte idag, anser han.

Jonefelt hoppas naturligtvis att SVT och annan media väljer att skriva om demonstrationen på lördag, men han är övertygad om att det inte kommer att ske.

Frihetsnytt kommer dock uppdatera läsarna om demonstrationen den 24 februari, som presenteras närmare här.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter