Krigsscener när eritreaner drabbar samman

I samband med en eritreansk festival, där arrangörerna står nära regimen i hemlandet, valde en stor grupp av regimkritiska eritreaner att attackera festivalen, med följden att omfattande kravaller uppstod.
Isaias Afwerki. Foto: Wikipedia/ M.husseiny1
Isaias Afwerki. Foto: Wikipedia/ M.husseiny1

Eritreanerna har tagit med konflikterna från hemlandet till Sverige, vilket har blivit tydligt när demonstrationer arrangeras av olika aktörer inom den eritreanska gruppen. Under torsdagen nådde fientligheterna nya nivåer mellan anhängare av den eritreanske ledaren, Isaias Afewerki, och motståndare till dennes regim, i samband med en festival på Järvafältet i norra Stockholm, rapporterar Expressen.

Runt 1 000 motdemonstranter stormade ett tivoli, som anordnats av regimtrogna eritreaner, och slog sönder det. Polis är just nu på plats och försöker hålla grupperna åtskilda, medan helikoptrar patrullerar från luften.

Frihetsnytts chefredaktör, Victor Eriksson, kommenterar händelsen:

Det är visserligen förjävligt att vi ska behöva hantera andra länders och folks konflikter på svensk mark. Samtidigt visar denna händelse hur splittrade många invandrargrupper är. Det finns en oro hos många svenskar för att invandrarna gemensamt ska resa sig och ta över Sverige. Men om dessa inte ens kan hålla sams inbördes, hur ska de då kunna lyckas ta över ett land?

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

4 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter