Kristersson uttalar sig om Kinberg Batra: ”Förtroendekris”

I och med alla skandaler som har avslöjats om Anna Kinberg Batra den senaste tiden, har statsminister Ulf Kristersson blivit tvungen att kommentera historien.

Frihetsnytt har i flera artiklar rapporterat om skandalerna som hopat sig kring Anna Kinberg Batra, landshövding på länsstyrelsen i Stockholm. Hon har avslöjats med ett flertal rekryteringar, där tillsättningen har misskötts grovt och vänner till henne har fått de välavlönade (skattefinansierade) posterna. Dessutom har hon varit generös med myndighetens pengar för olika tillställningar.

Hon var 2014-2017 partiledare för Moderaterna (M), en period då partiet sjönk kraftigt i opinionen. 2017 avgick hon och ersattes av den nuvarande statsministern Ulf Kristersson.

Efterträdaren uttalar sig

Efter den uppmärksamhet som skandalerna fått och det faktum att Justitieombudsmannen (JO) inlett en utredning, har Kristersson till slut valt att uttala sig, rapporterar SVT.

– Som Anna Kinberg Batra själv har sagt är det här en förtroendekris och den måste man reda ut. Så vi inväntar nu att de sakerna reds ut ordentligt och jag har ingen annan förväntan än att de kommer redas ut, säger han, enligt SVT.

På frågan om den hårt kritiserade rekryteringsprocessen på länsstyrelsen, där man utlyst tjänster med lappar i receptionen (snarare än att göra dem offentliga), vill han dock inte uttala sig om.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

 1. Jag lyssnade på kritiken från anställda på Länsstyrelsen i Sth , kritiken var bl.a att AKB ville vara mer delaktig i besluten.
  Kanske försöker AKB stoppa en del av Länsstyrelsens aktivistiska förslag ??
  Att AKB anställer folk hon litar på kanske har en grund ???
  När jag fick höra båda sidor fick jag lite att fundera på.

  • Ps…att AKB bjudit på fest är kanske inte hela världen….Ulf K har partajat i Sagerska Palatset många fler ggr än AKB i Tessinska.
   Ulf har haft ”pridemingel” med bl.a Jonas Gardell och Ulf har festat med könsbytare ”SnickarBjörn” nu mera Lee. Ds


   Obs..jag har inget till övers för (M) men det verkar lite som om media försöker dreva bort AKB …lite så där på kul för att se om dom lyckas.
   AKB är åtminstone välvårdad och kan uppföra sig i möblerade rum.
   Till skillnad mot tidigare tilltänkte (S) advokaten med röda näsan Bodström. Ds

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter