Krönika: Roger Richthoff – Så belönar politikerna sig själva

Att sitta på politiska poster innebär stora fördelar för politikerna, som på olika sätt ser till att man sitter kvar på de gynnsamma posterna. I denna krönika går den tidigare riksdagsmannen Roger Richthoff igenom hur detta informella system ser ut, samt kommer med förslag på hur detta kan åtgärdas och hur man kan säkerställa kompetenta och drivna politiker på ansvarsposter.

Det råder en bristfällig omsättning på politiker i Sverige idag, där de som befinner sig i maktens korridorer flyttas runt på olika ledningstoppar och kan fortsätta tjäna gott om pengar på sina poster.

Med utgångspunkt från Sverigedemokraterna (SD), går den tidigare riksdagsledamoten och tidigare ledamoten i Försvarsutskottet, Roger Richthoff igenom den nepotism som han sett i partiet, men även hur man kan åtgärda detta.

Förslagen på lösningar omfattar bland annat begränsningar i tiden som man får sitta på sin post, därefter är det upp till landsdagarna att avgöra om personen har gjort ett så pass bra jobb att denne kan få ett förnyat mandat.

Detta är några av de saker som Roger tar upp.

Se hela krönikan ovan!

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter