Lagstiftning hindrar Göteborgs migrantdumpning

Politikerna i Göteborg vill bli av med flera av sina migranter, genom att dumpa dem på andra kommuner. Nu vill politiker i en annan kommun ta emot dem, men hindras av lagstiftningen.

Göteborgs kommun har stora problem med de migranter som anlänt, vilket är ett för stort antal för kommunen att hantera. Därför har politikerna hört av sig till närliggande kommuner, vilka inte vill ta över problemet.

Nu har dock politikerna i en mer avlägsen kommun, Östersund i Jämtland, sagt att de vill ta emot migranterna. Kommunens cenpartistiska ordförande, Effie Kourlos, vill utöka antalet invånare till 75 000 innan 2040 och hävdar att migranterna utgör behövd arbetskraft, rapporterar Göteborgs-Posten.

Men bosättningslagen hindrar detta, eftersom migranter enbart får omfördelas inom samma region. Det innebär att Göteborg bara får omfördela migranter inom Västra Götalands län, vilket Östersund inte hör till.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

2 KOMMENTARER

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter