Liberalernas hycklande nationalism

Med anledning av en artikel i Aftonbladet idag med rubriken ”Het debatt om nationalism delar Liberalerna: ’Vår motpol’”, skriven av Fredrik Björkman, går Frihetsnytt ut med en film där man diskuterar Liberalernas försök till att omdefiniera begreppet nationalism. I artikeln framkommer att den före detta revolutionäre kommunisten Mauricio Rojas har tagit fram en strategi för Liberalerna för hur man ska bekämpa Sverigedemokraterna genom att kapa begreppet nationalism. Nu går man ut med ett förslag där man vill lansera en liberal nationalism som omdefinierar begreppet nationalism till något som egentligen är internationalism. I denna intervju analyserar Tobbe Larsson Aftonbladets artikel och Liberalernas försök till att kapa begreppen. Några av frågorna som besvaras är:

Varför vill Liberalerna lansera ”liberal nationalism” och vad är det?

De vill omdefiniera begreppet nationalism då den ideologin uppenbarligen växer och blir mer populär, då de genom lögner och förtal inte lyckats bekämpa den framgångsrikt. I stället för att fortsätta kampen mot nationalismen så försöker man kapa begreppet vilket är en välkänd metod av internationalister runt om i världen. Kan de inte bekämpa fienden så infiltrerar de oss eller tar begreppen ifrån oss och omdefinierar dem. De liberala har blivit internationalister och indirekt motståndare till våra grundläggande frihetsvärden som de säger sig värna om.

Varför skapar förslaget på en liberal nationalism konflikter inom Liberalerna?

Jan Jönsson, här utklädd till darg queen och läser sagor för barn, anser att nationalism är obehagligt. Skärmavbild: Twitter/ Jan Jönsson
Jan Jönsson, här utklädd till drag queen som läser sagor för barn, anser att nationalism är obehagligt. Skärmavbild: Twitter/ Jan Jönsson

De är rädda för att spela Sverigedemokraterna i händerna genom att tvätta rent begreppet nationalist. De tänker att konsekvensen kan bli att SD tjänar mer på det än Liberalerna då SD är ”original-nationalisterna”. Jan Jönsson menar också att väljarna kan bli förvirrade vilket jag tror är mycket möjligt. Folk förstår sig inte på Liberalerna som blir ett ännu mer otydligt parti. Dessutom finns också inom partiet en stark motvilja mot ordet nationalist som många kopplar samman med förtryck och ondska.

Ett mycket bra exempel är Jan Jönsson som menar att nationalism är att hävda att någon är överlägsen någon annan och att det i förlängningen leder till krig och konflikter. Detta är naturligtvis struntprat då nationalism inte alls behöver leda till krig och konflikter snarare tvärtom. Detta är internationalisters sätt att slå dunster i ögonen på folk. Det finns ingen ideologi som tagit ihjäl så många människor som internationalismen, det vill säga avskaffandet av olikheter och gränser. Viljan att avskaffa olikheter är sossarnas adelsmärke och kommer från kommunismen och har skapat enormt mycket lidande.

Mauricio Rojas. Foto: Wikipedia/ Ministerio de las Culturas, Las Artes y el Patrimonio, Gobierno de Chile
Mauricio Rojas. Foto: Wikipedia/ Ministerio de las Culturas, Las Artes y el Patrimonio, Gobierno de Chile

Du tycker att Mauricio Rojas är fel person att lyfta fram detta förslag, varför?

Det finns två saker som gör honom direkt olämplig att komma med några som helst förslag i frågor som rör Sverige och svenskarna. Det ena är att han var medlem i den vänsterrevolutionära organisationen MIR [Movimiento de Izquierda Revolucionaria]. Det andra är att han så sent som 2018 var kulturminister i Chile.

Vad har han för rätt att ha åsikter om Sverige och svenskarna när han tills nyligen suttit i ett annat lands beslutsfattande organ? Man ska inte glömma att han varit strategisk rådgivare åt Chiles president. Han är en kameleont och en karriärist som säger och gör det som gynnar honom bäst dvs vad som får finanseliten att gilla honom bäst.

Organisationsflagga för MIR, organisationen som Mauricio Rojas tidigare var engagerad i. Bild: Wikipedia/ Rec79
Organisationsflagga för MIR, organisationen som Mauricio Rojas tidigare var engagerad i. Bild: Wikipedia/ Rec79
Johan Pehrson - en svensk patriot? Foto: Wikipedia/ FarbrorAnna
Johan Pehrson – en svensk patriot? Foto: Wikipedia/ FarbrorAnna

Vad tänker du om att Johan Persson nu betecknar sig själv som ”svensk patriot”?

Rent hyckleri. Detta är människor som under många år förföljt människor som hävdat rätten att få älska sitt land. Nu kommer de och bekänner sig som patrioter och nationalister. Det är inget annat än ett spel för gallerierna och ett taktiskt drag för att lura vanliga väljare att tro att de bryr sig om Sverige.

För Johan Persson räcker det med att kunna svenska språket, följa svenska lagar och försörja sig i Sverige för att vara svensk. En riktigt nationalist älskar kulturer och respekterar mångfalden i världen. Johan Persson är för mångkultur bara för att finanseliten är för det, de bryr sig inte om utsatta människor vare sig i Sverige eller i världen. De utnyttjar endast invandrare som brickor i ett spel.

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

1 KOMMENTAR

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter