”Mammor för frihet” nu på extremistlista

USA:s motsvarighet till vänsterextrema Expo, Southern Poverty Law Center (SPLC), har adderat föräldrarättsgruppen Moms for Liberty (sv. Mammor för frihet) till sin alltmer tilltagande lista på ”hat- och antiregeringsgrupper”. På listan finns bland andra Ku Klux Klan men nu har alltså mammor som värnar föräldrars rättigheter hamnat i samma kategori.
”Vi delar inte föräldraskapet med regeringen” säger Moms for Liberty. Foto: Twitter/@Moms4Liberty

I sin nya rapport har SPLC lagt till Moms for Liberty i gruppen av organisationer som de anser platsar under beskrivningen ”hat och antiregeringsgrupper” i sällskap med exempelvis Ku Klux Klan och nynazistiska grupper. Detta rapporterar Fox News. För att vara extremist nuförtiden räcker det alltså med att ha åsikter som avviker från regeringens vänsterliberala värdegrund.

Vad de inte tänker på är att då måste vi helt definiera om en av deras favoritfloskler ”demokrati” för att detta ska vara ett hållbart resonemang.

”Hatgrupperna” ökar lavinartat

När rapporten ”Year In Hate and Extremism 2022” släpptes på tisdagen verkade SPLC ha ändrat sin ökända hat-karta till att nu vara en karta över hat och antiregeringsgrupper. År 2021 hade de registrerat 733 ”hatgrupper” och under förra året hade antalet ökat till 1225 ”hat- och antiregerings-extremistgrupper”. Många av dessa på utbildningsområdet.

SPLC beskriver att skolor har fått utstå ”upptrappade och samordnade attacker från den hårda högern”. Efter att ha ”sporrats av den högerinriktade motreaktionen på covid-19-åtgärder för allmän säkerhet” verkar föräldrarättsgrupper ha ”vuxit till en anti-inkluderingsrörelse som riktar sig mot alla inkluderande läroplaner som innehåller diskussioner om ras, diskriminering och HBTQ-identiteter.”

Grymma mammor

”I spetsen för denna mobilisering står Moms for Liberty, en Floridabaserad grupp med omfattande kopplingar till GOP [Grand Old Party som syftar på Republikanerna] som i år av SPLC betecknas som en extremistgrupp. De kan ses på skolstyrelsemöten över hela landet iförda tröjor och med skyltar som säger: ’Vi samarbetar INTE med regeringen.’ Gruppen kapar möten och hindrar tjänstemän och föräldrar från att genomföra sina normala förfaranden”, står det i rapporten.

Margaret Huang, vd för extremistorganisationen SPLC. Skärmavbild: Twitter/@CurtisHouck

SPLC försöker framställa dessa ”högerextrema aktivister” som personer som bara vill få det att se ut som att de har barnens bästa för ögonen, medan de i själva verket bara vill göra livet svårt för vissa grupper.

”Men Moms for Libertys aktiviteter gör det tydligt att gruppens främsta mål är att underblåsa högerhysteri och att göra världen till en mindre bekväm eller säker plats för vissa studenter – främst de som är svarta, HBTQ-personer eller som kommer från HBTQ-familjer.”

I ett pressmeddelande hyllade Margaret Huang, vd för SPLC och SPLC Action Fund, rapporten som hon menar ”avslöjar extremisters samordnade insatser”.

”Att ta itu med de mest hatiska fraktionerna i vårt land är avgörande för att avveckla vit överhöghet och främja medborgerliga rättigheter för alla människor”, säger Huang.

Samhället avskyr föräldraengagemang

Vänsterliberalerna attackerar i vanlig ordning Moms for Liberty från alla möjliga håll för deras engagemang för att barn ska slippa indoktrineras i skolorna. Gruppens medgrundare Tiffany Justice och Tina Descovich säger med anledning av beslutet från SPLC att om man kallar föräldrar som vill vara en del av sitt barns utbildning för hatgrupp eller trångsynta, så avslöjar det bara ytterligare att striden handlar om vem som i grunden får bestämma vad som ska läras ut till våra barn i skolan – föräldrar eller staten. Föräldrarnas rättigheter ska inte sluta vid klassrumsdörren, säger de, och inget hat från grupper som SPLC kommer att stoppa dem.

”Två tredjedelar av amerikanerna anser att det offentliga utbildningssystemet är på fel spår idag. Det är därför vår organisation ägnar sig åt att ge föräldrar möjlighet att vara en del av sina barns offentliga skolutbildning. Det är vårt grundläggande mål, som började för bara två år sedan när lärarfacken låste ute eleverna från skolorna under pandemin. Att stärka föräldrar fortsätter att vara vårt uppdrag idag och det har drivit vår organisations tillväxt – som en löpeld till nu 45 stater i landet”.

KATEGORIER

Kommentarsfält

Kommentarer förhandsgranskas inte av Frihetsnytt och är inte redaktionellt innehåll. Du är själv juridisk ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

3 KOMMENTARER

  1. Att SPLC i US och expo här hemma ens är lagligt är skamligt . Dom sysslar med att driva in kilar mellan folk. Dom eggar enfaldiga (hm-hm ) till att hata och anfalla vita. Det har gått så långt att en slumpvis vit blir nedslagen i ett slags hat-spel där unga killar från den aktuella gruppen skall vinna poäng . Offren kan vara barn , medelålders till åldringar ..TJOFF så får du en krytnäve rakt i ansiktet så du stupar…….förövaren och kompisar gapskrattar och filmar dig där du ligger blodig på gatan.
    Det är USA idag.
    Jag skulle inte sätta min fot i det landet om jag fick resan betalt + betalt. Nej tack !!

Senaste nytt

- Annons -

bli prenumerant

Liknande artiklar

0
Din varukorg är tom!

Det ser ut som om du inte har lagt till några artiklar i din kundvagn ännu.

Bläddra bland produkter